Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Aralık 2017 17:04

2017 Trafik Cezası Sorgulama ve Ödeme Kredi Kartı İle | Trafik Cezası Nasıl Öğrenilir?

Yeni yıla son günler kala vatandaşlar trafik cezalarını nasıl sorgulayacaklarını merak ediyor. Trafik cezası nasıl ödenilir? Trafik cezası ödeme ve sorgulama işlemleri nasıl yapılır? 2017 cezalarını ödemek isteyen vatandaşlar için bilgiler haberimizde...

2017 Trafik Cezası Sorgulama ve Ödeme Kredi Kartı İle | Trafik Cezası Nasıl Öğrenilir?
trafik cezası,,trafik cezası öde,,trafik cezası sorgulama,,trafik cezası nasıl öğrenilir,

Araç sahipleri trafik cezalarının olup olmadığını dört farklı seçenek ile sorgulayabilir. Bu sorgulama seçenekleri; e-Devlet, Gelir İdaresi Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü internet siteleridir. Trafik cezası kesilenler, sorgulama sonucunda e-Devlet ve Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesinden ödeme işlemi yapabilirler. İşte trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri ve Trafik cezası öğren ekranı...

 

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

2017 Trafik Cezası Sorgulama ve Ödeme Kredi Kartı İle | Trafik Cezası Nasıl Öğrenilir?

TRAFİK CEZASI NASIL SORGULANIR?

e-Devlet ile trafik cezası sorgulama, turkiye.gov.tr internet sitesinden yapılır. e-Devlet uygulamasına giriş için; mobil imza, e-Devlet şifresi, T.C. kimlik kartı, internet bankacılığı ve e-İmza seçenekleri bulunur. e-Devlet’e giriş yapıldıktan sonra, e-Hizmetler bağlantısına girilir. Kurumlar listesinden Emniyet Genel Müdürlüğü menüsü açılır. Menüden ‘’Araç Plakasına Yazılan Ceza Sorgulama’’ bağlantısı üzerinden trafik cezası sorgulama işlemi gerçekleştirilebilir. 

Gelir İdaresi Başkanlığı ile ceza sorgulama için, gib.gov.tr internet sitesi açılır. ‘’Borç Sorgulama ve Ödeme’’ bağlantısından ‘’Trafik Cezası Sorgulama ve Ödeme’’ bölümüne girilerek sorgulama işlemi yapılabilir. Sorgulama sonucunda, kredi kartı ile ceza ödenebilir.

Emniyet Genel Müdürlüğü internet sitesi ile trafik cezası sorgulama işlemi için, egm.gov.tr açılır. ‘’Trafik Cezası Sorgulama ve Ödeme’’ bağlantısı üzerinden T.C. kimlik numarası, ad, soyad bilgileri ile sorgulama yapılabilir. Sorgulama sonucunda son bir yıla ait trafik cezaları görülebilir.

2017 Trafik Cezası Sorgulama ve Ödeme Kredi Kartı İle | Trafik Cezası Nasıl Öğrenilir?

TRAFİK CEZASI NASIL ÖDENİR?

Trafik cezası, PTT şubelerinden ya da Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet sitesinden ödenebilir. Ceza ödemesi için, cezanın tebliğ edilmiş olması gerekir. Trafik cezasını erken ödeyen sürücüler, indirim imkanından da yararlanabilirler. Erken ödeme indirimi için, trafik cezasının kesildiği andan itibaren 15 gün içerisinden ödenmesi gerekir. 15 gün içinde ödenmeyen cezaları için yüzde 25 erken ödeme indiriminden yararlanılamaz. Trafik cezasının geç ödenmesi halinde de yüzde 5 oranında gecikme zammı ilave edilir. 

Trafik cezası yazılmasına neden olan durumlardan bazıları;
- Sahte plaka kullanmak 5 bin 191 lira
- Ehliyetsiz araç kullanmak 1763 lira
- Hız sınırını yüzde 30 oranında aşmak 427 lira
- Trafik işaretlerine uymamak 206 lira
- Kırmızı ışıkta geçmek 206 lira
- Takip mesafesini ihlal etmek 95 lira
- Aracı ruhsatsız kullanmak 95 lira
- Yasak olan yerden dönüş yapmak 95 lira
- Araç kullanırken cep telefonu ile konuşmak 95 lira 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...