Tgrt Haber
09 May 2014 14:15

Erkeklerin alışveriş çilesi artık bitiyor

.Başakşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve Türkiye'nin ICT alanında ilk ve tek Living Lab (yaşam laboratuvarı) olan Başakşehir İnovasyon ve Teknoloji Merkezi, Avrupa Bilirliği Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun katılımıyla açıldı.

Erkeklerin alışveriş çilesi artık bitiyor
erkekler,alışveriş,çile,

Başakşehir İnovasyon ve Teknoloji Merkezi, Avrupa Bilirliği Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun katılımıyla açıldı.Başakşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve Türkiye'nin ICT alanında ilk ve tek Living Lab (yaşam laboratuvarı) olan Başakşehir İnovasyon ve Teknoloji Merkezi, Avrupa Bilirliği Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun katılımıyla açıldı.
Türkiye'nin ilk yaşam labaratuvarında üretilen projelerden en ilgi çeken de akıllı ayna.
Akıllı ayna sayesinde artık erkeklerin eşleriyle çıktığı alışverişler de artık hem daha kısa hem de daha verimli olacak. Çünkü aynanın karşısında denenen bir elbise için, akıllı ayna, en uygun ayakkabı, aksesuar ve renkleri sizin için belirleyece. Birçok erkeğin şikayetçi olduğu kadınlarla alışverişe çıkma sorunu da ortadan kalkacak. Örneğin tatile çıkacaksınız ve çok sevdiğiniz çiçeklerinizi ne yapacağınızı düşündünüz. Bu sorun da tarih oluyor. Çünkü akıllı saksı bu sorunu bitiriyor. Hayatı kolaylaştıracak teknolojiler bunlarla sınırlı değil.
İşte Livng Lab'ta geliştirilen 'akıllı' projeler;
Akıllı Ayna ile alışveriş yapmak hem çok kolay hem de çok zevkli

Teknoloji ve İnovasyon Merkezi'nde en çok dikkat çeken ürünlerden bir tanesi de "Akıllı Ayna "oldu. Bu ayna ile alışveriş yapmak hem çok kolay hem de çok zevkli. RFID teknolojisiyle interaktif kullanım sağlayan akıllı aynanın karşısına geçtiğinizde seçtiğiniz elbisenin ürün yapısı, fiyatı gibi bilgiler karşınızda beliriyor. Hatta size elbisenizle uyumlu kombinler de öneriyor. Akıllı ayna ile mağazada zaman kaybetmeden beğendiğiniz gömleğe uygun hangi pantolonu, ceketi alabilirsiniz ya da vitrinde beğendiğiniz bir ürünün denemeden üstünüzde nasıl durduğunu görebilirsiniz.
Beş dakikada 18 ayrı sağlık testi yapılıyor
Living Lab'da üretilen ilk proje olan 'Mobil Sağlık Ölçüm ve Tarama Sistemi' ile beş dakikada 18 ayrı sağlık testi yaptıralabiliyorsunuz. Vatandaş bu hizmetle hastaneye gitmeden rutin yaptırması gereken testlerini zaman kaybetmeden yaptırıyor. Living Lab'ın en önemli projelerinden olan mobil sağlık insanların hem sağlığını hem de zamanını düşünüyor.
Hayatın her alanında kolaylık
Başakşehir Teknoloji ve İnovasyon Merkezi Living Lab'da yer alan birçok eşya gibi saksılar da akıllı. Sensörlerle donatılan özel saksılar toprağın nemini ölçerek çiçeklerini kendisi suluyor. Akıllı saksılar sayesinde altı hafta boyunca çiçeklerinin kendi gübresini ve sulamasını yapıyor. Lİving Lab'da yer alan bu teknoloji sayesinde seyahate çıkarken çiçeklerinizi düşünmenize gerek kalmayacak. Temel birimlerinin yanında Living Lab, gelecekte nasıl bir dünyanın bizi beklediğine dair örnekler de içeriyor. Kahve makinesinin istediğiniz zaman çalışmasından çamaşır makinesinin siz evde yokken işini bitirmesine kadar tek tuşla yaşayabildiğiniz akıllı ev örneği gibi.

Çevre dostu taştan kâğıtlar

Başakşehir Teknoloji ve İnovasyon Merkezi'nde çevre dostu olan ürünler de yerini aldı. Odun hamuru yerine taştan üretilen kâğıtlar hem çevreci olması hem de dayanıklılığı nedeniyle yoğun ilgi görüyor. Asit kullanılmadan üretilen taş kâğıtlar aynı zamanda ağaç kesilmesinin önüne geçerek orman varlığının korunmasına yardımcı oluyor. Bütçesi yüksek olan taş kâğıtların maliyeti düşürülüp yaygın olarak kullanılması planlanıyor.

Living Lab bünyesinde geliştirilen projelere değinen Başkan Uysal 'Living Lab'da üretilen ilk projemiz 'Mobil Sağlık Ölçüm ve Tarama Sistemi'. Bu proje kapsamında ilçemiz sakinleri artık sağlık kurumlarına gitmeden, sıra beklemeden ve zaman kaybetmeden 18 farklı kalemde sağlık testlerini ücretsiz olarak yaptırabiliyorlar. Yine bu teknoloji merkezi ve belediyemiz ortak çalışmasıyla gerçekleştirilen ilçemizde uygulamaya koyduğumuz "akıllı çöp konteyneri' projemizle vatandaşımız daha modern bir çöp toplama sistemiyle tanıştı. Sırada pek çok önemli proje var. Temel amaç, Başakşehir'de yaşayan insanların rahat etmesini sağlamak. Teknolojik gelişmelerden onları faydalandırmak. Mesela önümüzdeki dönemde yeşil alanlarımızı daha ucuz nasıl sulayabiliriz onun çalışmalarını yürütüyoruz. Ben Living Lab'ın tüm diğer yerel yönetimlere örnek olacağına inanıyorum. Living Lab'ın ülkemize ve ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum." dedi.Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ın ev sahipliğinde gerçekleşen açılış törenine; AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun yanı sıra, Finlandiya Türkiye Büyükelçisi Nina Vaskunlahti, ENoLL Başkanı Jarmo Eskelinen, i2cat Living Lab Başkanı Prof. Artur Serra katıldı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...