Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Temmuz 2014 20:30

Büyükerşen'den Ekmeleddin İhsanoğlu için ilginç sözler

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, CHP ve MHP'nin Ekmeleddin İhsanoğlu konusunda iyi bir tercih yaptığını söyledi.

Büyükerşen'den Ekmeleddin İhsanoğlu için ilginç sözler
ekmeleddin ihsanoğlu, yılmaz büyükerşen, eskişehir büyükşehir belediye başkanı, çatı adayı, Yerel Yönetimler haberleri, Yerel Yönetimler,

Büyükerşen, "Ülke geleceğini düşünerek doğru ve isabetli bir tercih yapmışlar. Sayın Kılıçdaroğlu ya da Bahçeli'nin yerinde olsaydım, önüme gelen isimler arasında ben de Ekmeleddin İhsanoğlu'nu önerirdim" dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı CHP'li Kazım Kurt ve CHP İl Başkanı Nihat Çuhadar'la birlikte, MHP İl Başkanı Ayhan Sezer'i ziyaret etti. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, "İki parti bir çatı adayında uzlaşmış ise bizler de onu desteklemek için elimizden gelen tüm çabayı sarf edeceğiz" dedi.
BU SEÇİMLER TÜRKİYE'NİN GELECEĞİ
Bir süre önce adı CHP'den cumhurbaşkanı adayı olarak geçen Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ise Türkiye'de ilk kez cumhurbaşkanının halkın oylarıyla seçileceğini hatırlattı. CHP ve MHP'nin destek verdiği Ekmeleddin İhsanoğlu'nun tanınmaya başlandığını ifade eden Büyükerşen şöyle devam etti: "Ekmeleddin İhsanoğlu basında ve insanlar tarafından pek tanınmıyor. Ya da tanıyanların sayısı bir hayli az gözüküyor ama şimdi tanınmaya başladı. Öyle koşullar içinde yarış yapılıyor ki Başbakan 'İstifa etmem' diyor, 'Devletin tüm imkanlarını sonuna kadar kullanırım' diyor. Uçakları otomobilleri, para derseniz para gani. Bu seçimde bunların etkili olması karşılık ben Türk halkının basiretini kullanarak oyunu Ekmeleddin İhsanoğlun'a yönelik tercih edeceklerini düşünüyor ve inanıyorum. Çünkü Türkiye'nin geleceği, bu seçimler. A partisi B partisi adaylarının seçileceği bir olay olmaktan çıktı, böyle görülmesi ve böyle görülmesi gerektiğine inanıyorum. Ekmeleddin İhsanoğlu bir diplomattır. Etrafımızı çeviren Ortadoğu'da hiç huzur bulamayan, emperyalizmin pençesi altında inleyen birbiriyle devamlı savaş halinde olan Arap ülkelerini çok iyi tanıyan ve bilen bir insan."
'OYUM İHSANOĞLU'NA'
Yılmaz Büyükerşen oyunu Ekmeleddin İhsanoğlu'na vereceğini söyleyerek, "Ben Ekmeleddin İhsanoğlu tarafına rahat rahat, gönül rahatlığıyla vatan borcunu eda edercesine oy kullanacağım. Herkes elini vicdanına koymalı. İçinde bulunduğumuz Ortadoğu'da yanan ateşleri görelim. Ben Ekmeleddin İhsanoğlu konusunda tercihimi koyduğumu buradan açıkça ilan ediyorum. Bütün gençlere bütün öğrencilerime bütün Eskişehirliler'e ve hemşerilerime sandığa gittikleri zaman bütün bu düşünceler ile ellerine vicdanlarına koyarak Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu'na rahatlıkla oylarını kullanmaları gerekir" dedi.
'İHSANOĞLU, DOĞRU VE İSABETLİ TERCİH'
İki muhalefet partisi MHP ve CHP'nin ilk defa Türkiye'nin rejimi konusunda ortak düşünceyle ortak harekete ellerini uzatarak anlaştıkların belirten Yılmaz Büyükerşen konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu son derece önemlidir. Ben biliyorum ki her iki partide de cumhurbaşkanı adayı olabilecek ve aday gösterilebilecek pek çok insan var. Yüzlerce insan vardır. Ama çok iyi tercih yapmışlardır. Ülke geleceğini düşünerek doğru ve isabetli bir tercih yapmışlardır. Ben eğer Sayın Kılıçdaroğlu ya da Bahçeli'nin yerinde olsaydım önüme gelen isimler arasında ben de Ekmeleddin İhsanoğlu'nu aday olarak önerirdim." MHP İl Başkanı Ayhan Sezer de belediye başkanları ile CHP İl Başkanı'nın ziyaretinden memnuniyet duyduklarını söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...