Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Temmuz 2014 10:59

Yüzbinlerce öğretmen ve öğrencinin beklediği haber

Dershaneler özel okula dönüşünce öğrencilerin ihtiyaçlarını Halk Eğitim Merkezleri karşılayacak. Öğrenciye ayrı sınıf açılacak, dersler ücretsiz olacak.

Yüzbinlerce öğretmen ve öğrencinin beklediği haber
dershaneler,özel okul dönüşüm,halk eğitim merkezi

Dershanelerin özel okula dönüştürülmesi çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, Milli Eğitim Bakanlığı, dershanelere olan ihtiyacı karşılayacak 'devlet dershanesi' formülü için harekete geçti. Halk eğitim merkezleri bünyesinde açılacak kurslar aracılığıyla öğrencileri ve mezunları derslerine ve sınava hazırlayacak olan Bakanlık, bu uygulamanın ayrıntılarını netleştirmeye başladı.
Buna göre yaygın eğitim faaliyetleri kapsamında “Kişisel Gelişim ve Eğitim” alanı altında açılan destekleyici kurslar yeniden düzenlendi. Böylece velilere maddi bir yük getirmeden ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören veya mezun olmuş tüm öğrencilere okul eğitimini destekleyici, sınavlara hazırlayıcı kursların devlet eliyle verilmesi ve yaygınlaştırılması amaçlandı. Bu kapsamda Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Anadolu Liseleri, Anadolu Öğretmen Liseleri, Güzel Sanatlar Liseleri ve Spor Liseleri, Anadolu İmam-Hatip Liseleri ve İmam-Hatip Liseleri ile Mesleki ve Teknik Liseleri öğrencilerine, halk eğitim merkezleri bünyesinde 256 ders saatine kadar destekleyici kurs açılabilecek. MEB, tıpkı özel dershane formatında olduğu gibi halk eğitim merkezlerinde açılacak olan kurslarda mevcut öğrencilerle mezun öğrencileri ayıracak. Böylece her yaş grubunun kendi akranlarıyla eğitim alması sağlanacak. 

Kaynak TÜRKİYE GAZETESİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...