Tgrt Haber
22 Temmuz 2014 11:36

'Paralel yapı' operasyonunda 39 gözaltı talimatı

Emniyette 'paralel yapı' operasyonunda, 39 şüpheli hakkında yakalama, arama ve gözaltı talimatı verildiği, şu an itibarıyla 15 şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi.

'Paralel yapı' operasyonunda 39 gözaltı talimatı
parelel yapı,emniyet,39 şüpheli,yakalama,

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nun yaptığı emniyette "paralel yapı" operasyonuna ilişkin yazılı açıklama yaptı.Açıklamada, çok sayıda kişinin sahte kimlik ve bilgilerle değişik zaman dilimlerinde özel amaçlı dinlenilip, konuşmalarının kayda alındığı yönündeki ihbarı üzerine soruşturma başlatıldığı belirtildi.
Soruşturmada ilk başta 250 civarında içlerinde milletvekili, hakim, basın mensubu, üst düzey bürokrat olan kişilerin sahte belgelerle ilgisi olmadıkları, yasadışı örgüt üyesi oldukları gerekçeleriyle dinlenildikleri belirtilen açıklamada, "Bu işlemin tamamen özel amaçla yapıldığı, devletin güvenliği ile ilgili olmadığı anlaşılmasına üzerine emniyet istihbarat şubesinde görevli 39 şüpheli hakkında 21 Temmuz tarihli yakalama, arama, gözaltı talimatı verilmiş olup, şu an itibariyle 15 şüpheli gözaltına alınmış olup, uygulama halen devam etmektedir" denildi."Yasadışı dinleme" ile ilgili istihbarat şubesinden 39 şüpheli hakkında yürütülen soruşturmayı İstanbul Cumhuriyet Savcısı Okan Özsoy'un yürüttüğü öğrenildi.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...