Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Temmuz 2014 08:37

İsrail'e uçak seferleri durduruldu

Türkiye İsrail Tel Aviv Ben Gurion Havalimanı'na yapılacak uçak seferlerini dün saat 22.00'den itibaren 1 gün askıya aldı. ABD ve bazı Avrupa ülkeleri de İsrail'e uçuşları durdurdu.

İsrail'e uçak seferleri durduruldu
israil, uçak seferleri, türkiye, israil, tel aviv,

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı "İsrail Tel Aviv Ben Gurion Havalimanı'ndaki güvenlik riski nedeniyle Türk taşıyıcıların bu havalimanına yapacağı seferler saat 22.00'den başlamak üzere 24 saat SHGM tarafından askıya alınmıştır" açıklaması yaptı.

Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul-Tel Aviv seferini yapan 2 uçağı, Ben Gurion Havalimanı'ndaki güvensiz ortam nedeniyle geri döndü.

THY Basın Müşavirliği'nden alınan bilgiye göre, Tel Aviv'e gitmek üzere Atatürk Havalimanı'ndan 19.00 ve 22.00 sıralarında kalkan iki uçak, Ben Gurion Havalimanı'ndaki güvensiz ortamdan dolayı geri dönüş yaptı.

THY Basın Müşaviri Ali Genç, sosyal paylaşım sitesi Twitter'da konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Türk Hava Yolları, mevcut şartları değerlendirerek Tel Aviv seferlerini 24 saat süreyle durdurma kararı aldı" ifadelerini kullandı.

Genç, durumun yakından izlendiğini belirterek, "Gelişmelere göre uçuşlarla ilgili karar gözden geçirilecektir" değerlendirmesinde bulundu.

THY uçaklarının ilerleyen saatlerde Atatürk Havalimanı'na iniş yapacağı öğrenildi.

ABD uçuşları yasakladı

ABD Federal Havacılık İdaresi, Amerikan havayolu şirketlerinin İsrail'e uçuşlarını yasakladı

FAA'den yapılan açıklamada, Amerikan havayolu şirketlerinin Tel Aviv'deki Ben Gurion Uluslararası Havaalanı'na gidiş-dönüş uçuşlarının 24 saate kadar süreyle yasaklandığı bildirildi.

Açıklamada, yasaklama kararının, bu sabah Ben Gurion havalanının yaklaşık 1 mil (1,6 kilometre) ötesine bir roketin isabet etmesinin ardından alındığı belirtildi.

FAA'in durumu gözlemeye ve değerlendirmeye devam edeceğinin kaydedildiği açıklamada, 24 saati geçmeyecek şekilde, koşullar müsait olur olmaz Amerikan havayollarına güncellenmiş duyuruların gönderileceği bildirildi.

ABD havayolu şirketleri Delta Havayolları ve United Havayolları da İsrail'e uçuşlarını süresiz askıya aldı.

Lufthansa

Lufthansa ve kendisine bağlı havayolu şirketleri, Tel Aviv'de ki Ben Gurion Havaalanı'na uçuşların bölgede yaşanan belirsizlik sebebiyle 36 saat süreyle askıya alındığını açıkladı.

Alman Havayolu şirketi Luftansa'dan yapılan açıklamada, şirket kendisine bağlı havayolu şirketleri Swiss, Avusturya ve Germanwings'in Tel Aviv'de'ki Ben Gurion Havaalanı'na uçuşlarını bölgedeki belirsiz durum nedeniyle 36 saat süreyle askıya alma kararı aldığı belirtildi.

Açıklamada, askıya alma kararının sebebine ilişkin , "İlgili yetkililer tarafından sert seyehat uyarıları yapılmamasına rağmen söz konusu karar, yolcuların ve mürettebatın güvenlik önceliği temel alarak alındı" ifadelerine yer verildi.

Bölgedeki gelişmelerin yetkililerle ortaklaşa sürekli takip edileceğine dikkat çekilen açıklamada, gelişmelerden müşterilerin, çalışanların ve kamuoyunun haberdar edileceği de vurgulandı.

Norveç

Hava yolu şirketi Norwegian, Kopenhag ve Stockholm’den Tel Aviv'e gerçekleştirdiği seferleri durdurduğunu açıkladı.

Norveç merkezli hava yolu şirketi olan ve İskandinav ülkelerinde ucuz uçak bileti satışlarıyla ön plana çıkan Norwegian'dan yapılan açıklamada, Danimarka'nın başkenti Kopenhag ve İsveç'in başkenti Stockholm’den İsrail'in başkenti Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanı'na gerçekleştirdiği seferleri durdurduğunu bildirdi.

Ben Gurion Havalimanı yakınlarına düşen roket sonrası bu kararını duyuran Norwegian, ikinci bir talimata kadar uçuşların yapılmayacağını kaydetti.

Fransa

Fransa ulusal havayolu şirketi Air France, İsrail'in başkenti Tel Aviv'e seferlerini durdurdu.

Air France'dan yapılan açıklamada, Tel Aviv Ben-Gurion Havalimanı'na uçuşların, ikinci bir talimata kadar güvenlik gerekçesiyle durdurulduğu bildirildi.

Ulusal Havacılık Federasyonu (FAA), havaalanı yakınlarına düşen roket sonrasında, bugün Amerikan havayolları uçaklarının İsrail üzerinden uçmasını 24 saat süreyle yasaklamıştı.

US Airways, United Airlines ve Delta Havayolları de Ben-Gourion Havalimanı'na seferlerini yine aynı gerekçeyle iptal etmişti.

Kanada

Kanada Havayolları Air Canada, İsrail’in başkenti Tel Aviv’e olan uçuşlarını güvenlik nedeniyle iptal etti.

Air Canada’dan yapılan açıklamada, ABD Federal Havacılık İdaresi'nin (FAA), Ben Gurion Havaalanı yakınlarına roket düşmesi üzerine Amerikan havayolu şirketlerine Tel Aviv uçuşlarını 24 saatliğine iptal etmesini dikkate alarak, yerel saatle 18.10’da Toronto’dan Tel Aviv’e gidecek Air Canada'nın uçuşunu iptal ettiği kaydedildi.

Açıklamada, sonraki uçuşların da durum güncellemelerine bakılarak yapılıp yapılmayacağına karar verileceği bildirildi.

Netanyahu Kerry'den seferlerin yeniden başlatılmasını istedi

 İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'den iptal edilen uçak seferlerinin yeniden başlatılması için müdahalede bulunmasını talep ettiği bildirildi. 

Haaretz gazetesinin internet sayfasında yer alan habere göre, Netanyahu, Kerry ile yaptığı telefon görüşmesinde, Amerikan havayolu şirketlerinin Tel Aviv uçuşlarını 24 saatliğine iptal etmesi konusunu gündeme getirdi. Netanyahu, Kerry'den uçak seferlerinin yeniden başlatılmasını talep etti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...