Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Temmuz 2014 15:49

2 aylık bebeğini bırakıp tatile giden anneye 25 yıl ceza istemi

Geçtiğimiz yıl 2 aylık bebeğini evde bırakarak 9 günlük bayram tatiline giden öğretmen anne S.M.D. hakkında, Cumhuriyet Savcısı 25 yıl hapis istedi.

2 aylık bebeğini bırakıp tatile giden anneye 25 yıl ceza istemi
2 aylık bebek,9 günlük bayram tatili,çğretmen anne,25 yıl hapis,

Geçtiğimiz yıl Eyül ayında 2 aylık olan bebeğini Gölcük’teki evinde bırakarak 9 günlük bayram tatili için memleketi Hatay’a gittiği iddia edilen öğretmen S.M.D. hakkında açılan davanın 3. Celsesi Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Gölcük’te görevli olan öğretmen S.M.D., Adana’da görev yapan T.A. isimli bir polis memuru ile evlilik dışı bir ilişki yaşamış ve hamile kalarak bu durumu çevresindeki herkesten gizlemişti. Bayram tatili dönüşü bebeğini evde hareketsiz bulan anne S.M.D., 2 aylık bebeğini hastaneye getirmiş ve doktorların bebeğin hayatını kaybettiğini belirlemesi üzerine olay ortaya çıkmıştı. Olayın ardından öğretmen anne S.M.D. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderilmişti.

Olayla ilgili olarak Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya tutuklu sanık S.M.D. ve avukatı Murat Yaman ile davacı avukatu Ayşe İpek Şener katıldı. Duruşmanın üçüncü celsesinin başında mahkeme heyeti tanık sıfatıyla Kayseri’de ifade veren S.M.D.’nin arkadaşı Ayşe D.’nin, “2008 yılından 2010 yılına kadar sanık ile aynı okulda öğretmenlik yaptım. Kendisi bebeği olunca beni sürekli arayarak, bilgiler aldı. Bayramda konuştuğumda ise bebeğini bakıcıya bırakarak memleketine gittiğini söyledi. Bayramdan 7-8 gün sonra beni arayarak bebeğinin hareketsiz yattığını söyledi, bende kendisine hastaneye götürmeyi söyledim” şeklindeki ifadesini okudu.

Ayşe D.’nin ifadesinin de okunmasının ardından davada ki tüm tanıkların ifadeleri tamamlanmış oldu. Bunun üzerine Cumhuriyet Savcısı mütalaasını açıklayarak, sanık S.M.D.’nin T.A. ile arkadaşlık kurup hamile kaldığını, sanığın hamileliğini herkesten sakladığını, bayramda tatili için memleketine gittiğini, ve bebeği yalnız bıraktığını, döndüğünde ise bebeğin hareketsiz yattığını ve bebeğin ileri derece beslenme bozukluğu ve sıvı kaybı nedeniyle vefat ettiğinin tespit edildiğini, bu nedenle ölümün anne olan sanık S.M.D.’nin bakıma muhtaç çocuğu terk edip, aç ve susuz bırakması nedeniyle koruma ve gözetim görevini yerine getirmemesinden kaynaklandığını ve sanığın kasten ölüme sebebiyet verecek şekilde ihmalde bulunma suçundan 25 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti.

Cumhuriyet Savcısı’nın mütalaasını açıklamasının üzerine sanık S.M.D.’nin avukatı Murat Yaman soruşturmanın eksik yapıldığını ileri sürerek, “Bu dosyada eksik soruşturma söz konusudur. Bu bebek solunum sıkıntısı çeken, erken doğan bir bebektir. Bu bebeğin bakılmadan 6-7 gün yaşaması imkansızdır. Bunun araştırılması lazım. Eğer bu dosya bu eksikliklerle karara bağlanacaksa adalet duygusunu incitecektir. Bu hususun araştırılmasını talep ediyoruz” dedi. Tutuklu sanık S.M.D. ise, “Yaşadıklarımı sadece ben biliyorum, yaşamayan bunu anlayamaz. Ben ailemin yanına gittim ama çocuğumu Metin Ş. isimli şahsa bıraktım. Tahliyemi talep ediyorum” dedi. Mahkeme avukat ve sanığın taleplerin reddine karar vererek duruşmayı 9 Eylül tarihine erteledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...