Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Temmuz 2014 19:24

Kılıçdaroğlu Isparta'da

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ortadoğu'nun bir bölümünde akan kanın temel sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan'dır. Ve elleri kanlıdır" dedi.

Kılıçdaroğlu Isparta'da
kemal kılıçdaroğlu, ısparta, ortadoğu,

Bir dizi ziyaret için Isparta'ya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ilk olarak MHP'li Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Başkan Günaydın Kılıçdaroğlu'na, "Bir MHP'li belediye başkanını ziyaret edebildiniz" diyerek teşekkür etti. Başkan Günaydın, "Belediyemizi devlet adamı hüviyetindeki isimler ziyaret eder, MHP'li belediye başkanını ziyaret ettiniz. Gönülden teşekkür ediyorum. Isparta'da bizden ve sizden adına bir ayrımcılık yapılıyor. Bütün iktidar seçimden önce bakanlar düzeyinde Isparta'yı ziyaret etti. Buraya gelemeyen bakan kalmadı. Bir ara Bakanlar Kurulu'nu Isparta'da yapsalar demiştim. Fakat hiçbiri belediyeyi ziyaret etme devlet adamlığını gösteremediler. Bu çok önemli bir konu. Çeşitli bahanelerle karşılandı, karşılamadı diye bahane uyduruldu. Bunun erkanı usulü var. CHP Isparta İl Başkanı bize haber verdi. Sizin ziyaret edeceğini söyledi. Biz de karşıladık. Usul budur. Siz bizim için önemli kişisiniz. Ziyaretiniz bizi sevindirdi. Gönlümüze güzellik ve sevgi kattınız. Sizi görmeyi yeniden arzu ediyoruz" dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise MHP'li Belediye Başkanı Günaydın'ın ayrım yapmadan tüm kentte hizmet etme gayreti içinde olduğunu dile getirdi.

"ORTA DOĞU'DA BİRDEN FAZLA ALANDA KAN AKIYOR"

Ziyarette İsrail'in Gazze saldırısı hakkında da konuşan Kılıçdaroğlu, "Gerçekten Ortadoğu'da bir değil birden fazla alanda kan akıyor. Suriye'de, Irak'ta şimdi Gazze'de kan akıyor. Irak ve Suriye'de Müslümanlar birbirlerini öldürüyor. Üzülerek ifade ediyorum, silahlarını Recep Tayyip Erdoğan gönderiyor. Hem diyeceksiniz ki neden Müslümanlar birbirini öldürüyor, öbür taraftan da tırlarla silah göndereceksiniz. Bunun bütün belgelerini ortaya koyduk. Ortadoğu'nun bir bölümünde akan kanın temel sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan'dır. Ve elleri kanlıdır" diye konuştu.

"GAZZE OLAYI FARKLI"

"Gazze olayı farklı bir olay" diyen Kılıçdaroğlu, "Gazze'de zaten çok zor şartlarda yaşayan Müslüman grup var. Onun üzerin tankıyla, topuyla uçağıyla gitmek, orantısız güç kullanarak, oradaki insanları yok etmek, küçük çocukları öldürmek dünyanın hiç bir demokrasi ve uygarlığında kabul edilemez. Çok acı bir tablo. Türkiye Cumhuriyeti'nin özelliği vardır. Özelliği şuydu. Türkiye Cumhuriyeti Ortadoğu'da kimin başı sıkışırsa başvuracağı ülkeydi. Bir yerde uyuşmazlık olduğu zaman gelinir Türkiye'nin kapısı çalınırdı. Gelin siz aramızı bulun aradaki çatışmayı sonlandırın diye. Bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin bugün kapısını kapalıdır. Üstünde kocaman bir kilit vardır. Hiç kimse gelip bu kapıyı çalmıyor. BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Ortadoğu sorunu çözmek için geldi gelecek. Ama Türkiye'ye uğramayacak. Neden kimse Türkiye'yi istemiyor?" şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti:

"Filistin Devlet Başkanı Abbas geldi. Filistin ile İsrail arasındaki sorunun çözümü için bizden Mısır'ın yaptığı katkıya sizde katkı verin dedi ve barış süreci sağlansın dedi. Ama daha acı bir olay var. Mısır Dışişleri Bakanlığı bir açıklama yaptı. Dedi ki, 'Filistin ile İsrail'i barıştıracağız. 2012'deki şartlarda uzlaştık. Türkiye bizim uzlaşmamıza engel oldu'. Mahmut Abbas bunu doğruladı. Dolayısıyla Gazze'de akan kanın sorumlularından birisi Recep Tayyip Erdoğan'dır."

"HÜKÜMETLER AĞLAMA MAKAMI DEĞİL"

Konuşmasına Başbakan Erdoğan'ı eleştirerek devam eden Kılıçdaroğlu, "Sabah akşam, öğle, ikindi konuşuyor. Filistin'de şu oldu, bu oldu diyor. Hükümetler ağlama makamı değildir. Önce Türkiye Cumhuriyeti'nin iradesini ortaya koyacaksın. Kürecik'teki radarı kapatacaksın. Ticari ilişkileri askıya alacaksın. Oğulların artık bıraksınlar İsrail'le ticareti. Bırakmam diyor. Boynuna takıp gezdiğin bir madalyon var. Onu da iade etmiyor. Askeri ilişkileri de askıya almıyorsun. Hükümet ikiyüzlü bir politika güdüyor. Ortadoğu bataklığında bir Türkiye var. Sözünü söyleyemeyen herkes tarafından dışlanan bir ülke var. Tüm umut Mısır'a bağlandı. Ortadoğu'da barışı sağlamak hepimizin görevidir. Orta Doğu'ya barış gelecekse Ortadoğu'yu çok iyi bilen biri cumhurbaşkanı ile gerçekleşir. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Orta Doğu'da bir ağırlığı var. Irak'ta, Mısır'da Filistin'de Suriye'de ağırlığı var. Türkiye'de cumhurbaşkanı Ekmeleddin İhsanoğlu olursa Ortadoğu'ya barış gelir. Türkiye yeniden itibar kazanır. Önümüzde çok güzel bir imkan var. Bu fırsatı hepimiz değerlendirmeliyiz. Bırakın gereğini yapan birini bulduk, gereği yapılacaktır. Ağırlığını koyacaktır, barışı sağlayacaktır" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...