Tgrt Haber
23 Temmuz 2014 20:21

Süleyman Soylu'dan Paralel Yapı açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu Paralel Yapı'yla ilgili konuştu.

Süleyman Soylu'dan Paralel Yapı açıklaması
devlet, süleyman soylu, paralel yapı, İç Politika haberleri, İç Politika,

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, 10 Ağustos'ta, Türkiye'nin halk tarafından seçilmiş ilk cumhurbaşkanının Recep Tayyip Erdoğan olacağını iddia etti. Soylu, "Paralel bir yapılanma ortaya koyma iradesi gerçekleştirenlerin tamamının kökü kazınmalıdır" dedi. Süleyman Soylu, 30 Mart'ta Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ak Partili Ahmet Edip Uğur'u makamında ziyaret etti. 10 Ağustos'taki cumhurbaşkanlığı seçimlerinin önemine dikkat çeken Soylu, "Türkiye'de tarihimizin ve bu toprakların önemli bir seçimi var. Biz 350 yıllık bir hayalimizle inşallah 10 Ağustos'ta buluşacağız. İnşallah bu millet şiddet, terör, silah, baskı, zulümle değil sandık ve oyla birlikte millet-devlet muhabbetini yeniden yaşayacak" dedi.
"TAMAMININ KÖKÜ KAZINMALIDIR"
Soylu, emniyet mensuplarına yönelik operasyonlar konusuna değinirken, hukuk devletinde başka bir yapılanmaya müsaade edilemeyeceğini söyledi. 17 ve 25 aralık yolsuzluk operasyonlarıyla ilgili olarak da Soylu, " 17 ve 25 Aralık'ın Türkiye'de yeni Türkiye'nin kapılarını kapatmak için tezgahlandığını hem bizim milletimiz, hem de etrafımızda bu olayları seyreden bütün dünya biliyor. Bugün hukuk devleti önünde bu konunun hesap günüdür. Devlete paralel bir yapılanma ortaya koyma iradesi gerçekleştirenlerin tamamının kökü kazınmalıdır" diye konuştu. HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın Başbakan Erdoğan'ı televizyonda açık oturuma davet etmesini de eleştiren Soylu, "Hiç deste boy ile başpehlivan karşılaşır mı? Biraz mesafe kazansın. Kurtdereli güreşlerine bir gelsin, neyin ne olduğunu bir görsün. O zaman başpehlivanlığa soyunabilecek mi soyunamayacak mı millet ona cevabını versin" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...