Tgrt Haber
25 Temmuz 2014 08:39

Ankara-İstanbul YHT hattı bugün açılıyor

Ankara-İstanbul arasındaki Yüksek Hızlı Tren seferleri nihayet başlıyor. Açılışı yapacak olan Başbakan Tayyip Erdoğan, bilet fiyatlarını da açıklayacak.

Ankara-İstanbul YHT hattı bugün açılıyor
anakara,istanbul,yüksek hızlı tren,açılış

Ankara ile İstanbul arasını önce 3.5 daha sonra ise 3 saate indirecek Yüksek Hızlı Tren (YHT) bugün seferlerine başlıyor. YHT'nin açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yapacak. Kulislerde ise YHT'nin bayram süresince bedava olacağı daha sonra da bilet fiyatlarının 70 lira olacağı konuşuluyor. YHT ilk dönemde günde 6 gidiş 6 geliş olmak üzere 12 sefer yapacak. Biletlerde esnek fiyat uygulamasına gidilecek. Erken alan ucuz alacak. Ankara-İstanbul arasında ortalama 7.5 milyon yolcuya hizmet verecek projede güzergahtaki yolcu taşımacılığında yüzde 10 olan demiryolu payı yüzde 78'e çıkacak. Hızlı tren, İstiklal Madalyası sahiplerine, harp malullerine, terörle mücadelede yaralanan veya sakatlanan gaziler ile engellilere ücretsiz olacak. YHT'de business ve ekonomi olmak üzere iki bölüm bu iki bölüm de kendi içinde yemekli ve yemeksiz olmak üzere ikiye ayrılacak. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...