Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Temmuz 2014 20:01

Başbakan Erdoğan'dan Diyarbakır'da önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Diyarbakır'da halka seslendi.

Başbakan Erdoğan'dan Diyarbakır'da önemli açıklamalar
başbakan erdoğan, diyarbakır, konuşma,

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları... 'Kardeşliğim yol arkadaşlığımız ebedi olsun Diyarbakır. Duydum ki Diyarbakır Gazze'ye destek için muhteşem bir miting yapmış. Buradan Filistin'e Gazze'ye dualarını göndermiş. Irak'ta Suriye'deki Mısır Filisrin'deki mazlumların dimdik yanında durduğun için de teşekkür ediyorum Diyarbakır. 30 Mart seçimlerine Diyarbakır yüzde 35'le bize sahip çıktı, oyunu bozdu. Pensilvanya ihanet şebekesinin tuzağını bozduğunuz için sizlere teşekkür ediyorum. Bundan 8 ay önce Diyarbakır'a geldim. Tarihi bir günü bilrikte yaşadık. Toplu açılış törenimize Barzani, Şivan Perver katıldı. Şivan Perver 38 yıl sonra vatanına döndü. Değerli sanatçımız İbrahim Tatlıses de sizlere seslendi. Ne dediler? Ağlam kardeş ağlama Diyarbakır dediler. Diyarbakır umutla ağladı. İnanın o gün Diyarbakırla Trabzon, Antalya, İzmir ağladı.

-Bu umut verici manzaranın ardından ne yaptıklırnı sizler de gördünüz. 81 vilayetin sevinç gözyaşlarından birileri rahatsız oldu.Malum çevreler Diyarbakır'daki kardeşlik görüntüsünden rahatsız oldular. Darbe girişiminde bulundular. Çözüm sürecini hedef aldılar. 17-25 Aralık darbe girişimlerinin arkasındakileri sizler iyi tanıyorsunuz. Faili meçhullerin arkasında kim varsa bunların arkasında da o var. Bütün bu karanlık güçler elele verdiler AK Parti iktidarını nasıl çökertiriz bunu düşündüler.

-Onlar Türkiey'yi eski günlerine götürmek istiyorlardı. Diyarbakır zindanından feryatların yükseldiği günlere götürmek istyiorlardı. Allah'a hamd olsun başaramadılar. Rabbim bu tuzakları alt üst etti. Şimdi bir başka tuzak kurdular. Piyasaya sürdükleri cumhurbaşkanı adaylarıyla bir kez daha eski Türkiye hayali kurmaya başladılar. Kimin kiminle ittifak yaptığını sizler de görüyorsunuz. CHP şu anda da sahnede. Milliyetçiliği ırkçılık olarak algılayan MHP sahnede. Gerilim siyasetinden medet uman HDP sahnede. On yıllardır manşetlerinden kan akan medya sahnede. İstanul'dan ötesini bilmeyen bazı işverenler sahnede. Ömrü sırttan adam hançerlemekle geçmiş Pensilvanya sahnede. CHP ve MHP ortak bir aday çıkardılar. Türkiye'yi tanımayan bilmeyen bir aday. Nereye gitse oraya göre konuşuyor. CHP ve MHP'ye çok çabuk uyum sağladı. Hacı Bektaş'a gidiyor din derslerinin zorunlu olmasından şikayet ediyor. Niye rahatsız oluyorsun? İstanbul'da bu aceminin eline bir dergi tutuşturdular. Bu monşer aday o dergiyle poz verdi. Şimdi ben o rezil derginin kapaklarını hatırlatacağım. Ne vardı biliyor musunuz? Kürt sorunu yoktu Kürt istilası vardı. Merhum Said-i Nursi'yi tahkir eden, orduyu darbeye çağıran, şahsımın idamını isteyen kapak yaptılar. Sanmayın ki yanlışıkla o dergiyi eline aldı. Takdir-i ilahi. Bu ırkçı adaya omurgasız adaya Diyarbakır'dan oy çıkmayacak.

-Son zamanlarda Bahçeli Kürt kardeşim demeye başladı. Sen bugüne kadar demezdin. Ama öğrenmiş. Bu siyaset insana neler yaptırıyor.

-HDP'nin cumhurbaşkanı adayı çıkarması tesis ettiğimi demokrasinin göstergesi. Dün bir konuşmasını dinledim. Aslında bizim adayımız hanım olmalıydı diyor. Sen hanım aday çıkardın da olmaz mı dedik? Çıkarsaydın.

-Bu BDP, HDP için defalarca Doğu ve Güneydoğu'nun CHP'si olmaya çalışıyor dedim. Farklı düşüneni sindiriyorlar, farklı yazanı dışlıyorlar. Milli manvi değerlerimizi tahkir ediyorlar. Dağa çocukları kaçırılan annelere hakaret edecek akdar vicdansızlar. Anneler evlatları için cesur bir eylem ortaya koyuyorlar. HDP başkanı ne dedi? Ücret karşılığında o anneler bunu yapıyorlar dedi. Sen satılmış olabilirsin. Bunların bakışı bu. Bunlar dirileri değil sadece ölüleri sever. Ama ben Diyarbakır'ın tüm yürekli annelerini kutluyorum. CHP ne yapıyorsa HDP de onun izinden gidiyor. CHP kapanan camilerin, yıkılan türbelerin failidir. CHP demek ırkçılık, zulüm demektir. Diyarbakır'dan inşallah bu CHP kafasına da oy çıkmayacak. CHP, MHP diğer partilere verilecek her oy eski Türkiye'ye gidecektir. Şahsıma vereceğiniz her oy çözüm sürecine destek olacaktır. Çözüm sürecinde ne var? Annelerin gözyaşının dinmesi var. Dağa kaçırılan yavrularımızın ana ocağına gelmesi var. Çözüm sürecinde barış var, refah var, huzur var, kardeşlik var. ,

-Terör yıllarca bu ülkede bir bahane olarak, bir perde olarak kullanıldı. Birileri güç devşiriyordu. Terör ve bölünme korkusuyla millet olağanüstü şartlara boyun eğiyordu. Çetelerin üzeri örtülüyordu. Hiçbir silah, demokrasi ve hukuk içinde savunulan meşru talepten güçlü değildir. Yıllarca bu ülkenin sahibi gibi davrananlar Türkiye demokratikleştikçe kaybettik hissine kapılıyorlar. Şunu herkes bilsin; Biz bu çözüm yolun başımızı koyduk. Önümüze çok engeller çıkardılar, dimdik durdurk. Türkiye normalleşiyor. 77 milyon bu topraklarda bir olarak beraber olarak gleceği inşa ediyoruz. Türkiye'yi özüne aslına döndürüyoruz. Kimlikler üzerindeki baskıyı biz kaldırdık.

-10 Ağustos Türkiye için bir milattır. İnşallah Türkiye düşmanlarının kaybedeceği yeni Türkiye'nin kazancağı bir seçime giriyoruz. Ben Diyarbakır'ın hakkın yanında duracağına inanıyorum.

-Seçilirsem sabotajlara karşı durdum daha da güçlü bir şekilde devam edeceğim. Pensilvanya ihanet şebekesiyle mücadeleyi sürdüreceğim.

-12 yılda Diyarbakır'a 15,5 katrilyon yatırım yaptık. Neredeydi öncekiler?

-Diyarbakır'a dev bir yatırım daha yapıyoruz, sağlık kampüsü yapıyoruz. TOKİ kanalıyla 33 bin kapasiteli bir stadyum kazandırıyoruz. Ulaşımda Diyarbakır altın çağ yaşıyor. 12 yılda biz 343 km yol yaptık. Diyarbakır çevre yolunun yapımı devam ediyor. Diyarbakır havalimanının baştan başa yenileyeceğimizin sözünü vermiştik.

-Filistin'de İsrail soykırım yapıyor. Onun için diyorum ki 'Zalimler için yaşasın cehennem.'O yavruların ölümünü gördünüz değil mi? Dünya sessiz Avrupa sessiz. Şu anda gerek Dışişleri bakanım gerek özel temsilcilerim görevdeler.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...