Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 Temmuz 2014 18:45

CHP, İP'i ihsanoğlu konusunda ikna edemedi

CHP, İşçi Parti bayramlaşmasına cumhurbaşkanlığı seçimi damgasını vurdu. CHP, İP'i Ekmeleddin İhsanoğlu konusunda ikna edemedi.

CHP, İP'i ihsanoğlu konusunda ikna edemedi
İşçi Parti bayramlaşma, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bayram Yurtçiçek, işçi partisi, türkiye, CHP, Partiler haberleri, Partiler,

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu, CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ankara Milletvekili Levent Gök ve CHP PM üyesi Faruk Demir bayramlaşmaya gelen siyasi parti heyetlerini ağırladı. İşçi Partisi CHP'ye bayramlaşma için geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu, bu dönemin çok kritik bir dönem olduğunu belirterek, cumhurbaşkanı seçimini hatırlattı. Tek kişi diktasının ülkeyi nereye sürüklediğini gördüklerini savunarak Erdoğdu, bir aday üzerinde birleşme sürecine girildiğini söyledi. Bu birliktelik ile Ekmeleddin İhsanoğlu'nun aday gösterildiğini ve bir partinin adayı olmadığını vurgulayan Erdoğdu, geniş büyük kitlelerin bu soygun, yalan, dolan ve baskı rejimine karşı bir umut ışığını yakacağını umut ettiğini ifade etti. Bir grubun sandığa gidip seçim pusulasına 'Adayım Atatürk' diye yazacağını aktararak, bunun yanlış olduğunu ve bu işin Recep Tayyip Erdoğan'a yarayacağını dile getiren Erdoğdu, herkesin sandığa gidip oyun kullanması gerektiğini vurguladı.

İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bayram Yurtçiçek, Türkiye'nin bağımsız ve demokrasi mücadelesinin sonuçlanmadığını ve devam ettiğini kaydetti. Dini ve milli bayramların milletin birleştiği günler olduğunu dile getiren Yurtçiçek, cumhurbaşkanı seçimiyle ilgili Cumhuriyetçi, Atatürkçü bir adayın olmadığı bir seçim sürecine girmenin burukluğunu yaşadıklarını söyledi.

İHSANOĞLU KAYGILARIMIZI GİDEREMEDİ

"Sandığa gidip oy kullansın ya da kullanmasın." diyen Yurtçiçek, bir takım kaygıları olduğunu ve İhsanoğlu'nun bu kaygıları gidermediğini belirterek, parti olarak boykot veya destekleme kararı almadıklarını, tartıştıklarını ve bunu kamuoyu ile paylaştıklarını kaydetti.

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök de İşçi Partisi'nin de bir karar vererek Ekmeleddin İhsanoğlu'nu desteklemesi gerektiğini söyledi.

CHP PM üyesi Faruk Demir de kaygılar varsa bunu gidermenin birinci aşamasının 10 Ağustos olduğunu belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...