Tgrt Haber
31 Temmuz 2014 20:20

İhsanoğlu’na destek istedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Niğde'nin Kemerhisar beldesinde gerçekleştirilen 14. Tyana Kültür ve Turizm Festivali'ne katıldı.

İhsanoğlu’na destek istedi
chp, ihsanoğlu, kılıçdaroğlu,

İlk olarak Nevşehir'den yol üzerinde Gölcük kasabasına uğrayarak vatandaşlarla çay içti. Başkan Kılıçdaroğlu, buradan Gölcük Belediyesine yaptığı ziyaret sonrasında Kemerhisar beldesine hareket etti. 14. Tyana Kültür ve Turizm Festivali'nin açılışında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu; 10 Ağustos günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili konuştu. Başkan Kılıçdaroğlu yaptığı konuşmasında şunları söyledi: "Bir siyasi partinin genel başkanı mı olmalı, vatandaşları ayıran birimi olmalı yoksa tarafsız birimi olmalı? Cumhurbaşkanı tarafsız biri olmalı bütün siyasi partilere ve bütün vatandaşlarına eşit mesafede olmalı. Böyle birisi var adı Ekmeleddin İhsanoğlu. Cumhurbaşkanı adayı cumhuriyetin değerlerine sahip çıkmalı, Mustafa Kemal Atatürk'ün devrimlerine sahip çıkmalı. O yetiyor mu yetmiyor. Cumhurbaşkanı adayının geçmişi temiz olmalı yüksek ahlaki değerlere sahip olmalı. Yetiyor mu yetmiyor cumhurbaşkanı adayı az ve öz konuşmalı yerinde konuşmalı. Cumhurbaşkanı adayının hem batıda hem doğuda saygınlığı olmalı oturduğu koltuğu doldurmalı. Hem batı hem doğu bu gerçek bir cumhurbaşkanıdır demelidir. Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturan bizim Bayrağımızı bizim vatanımızı, ülkemizi temsil ediyor. Cumhurbaşkanı adayı doğu ve batı onun için oraya oturacak kişi temiz, arı, duru, bilgili birisi olmalı, kadın erkek ayrımı yapmamalı bütün insanları sevmeli, dünya görüşü ne olursa olsun hiçbir vatandaşını ayırmamalı. Onun için bu topraklar bereketli topraklardır. Bu topraklara huzuru, barışı ve dostluğu ekmek için gelin hep birlikte Ekmeleddin İhsanoğlu diyelim."

Bir cumhurbaşkanı adayının neden ağırlığı olması gerektiği konusuna da değinen Kılıçdaroğlu, "Ortadoğu'yu görüyorsunuz, Suriye'de insanlar birbirini öldürüyor, Irak'ta öyle, Gazze'yi görüyoruz çocuklar öldürülüyor. İçimiz kan ağlıyor. Başbakanlık koltuğunda oturuyor sabah akşam konuşuyor konuşmayla sorun çözülür mü? Çözülmez. İş yapacaksın iş. İsrail'i kınayacaksın, İsrail ile ilgili bir şey yapacaksın Malatya'daki Kürecik istasyonunu kapatacaksın. Kapatıyor mu kapatmıyor konuşuyor. O bölgede hiçbir ağırlığımız yok. Eskiden Ortadoğu'da birinin burnu kanasa gelin araya girin bizi barıştırın derlerdi. Şimdi öylemi. Üç büyük merkezde Büyük Elçimiz yok. Telaviv, Şam ve Kahire de büyük elçimiz yok" dedi.

Kılıçdaroğlu, hediye takdiminden sonra karayolu ile Nevşehir'e oradan da hava yolu ile Ankara'ya hareket etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...