Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Ağustos 2014 17:54

Ersin Korkut'un uyuşturucu savunması güldürdü

Oyuncular Kenan İmirzalıoğlu, Engin Günaydın, Sarp Apak, Hakan Yılmaz, Rıza Kocaoğlu ve Ersin Korkut ile şarkıcılar Mehmet Erdem ve Koray Candemir'in de aralarında bulunduğu 53 kişinin, "uyuşturucu ticareti yapmak" ve "uyuşturucu madde kullanmak veya bulundurmak" suçlarından 2 ile 38 yıl arasında değişen hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.

Ersin Korkut'un uyuşturucu savunması güldürdü
ersin, ersin korkut, uyuşturucu,

İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, 8 tutuklu sanık ile oyuncular Ersin Korkut, Rıza Kocaoğlu, Şahin Irmak, Murat Eken, Şinasi Yurtsever ve Erdem Baş ile şarkıcı Koray Candemir'in de aralarında bulunduğu 20 tutuksuz sanık katıldı. Tutuksuz sanıklardan oyuncular Kenan İmirzalıoğlu ve Murat Yıldırım'ın ise mahkemeye sağlık raporu sundukları için duruşmaya gelmedikleri öğrenildi.

"ERSİN KORKUT'UN TÜRKÇE SAVUNMASI"

Duruşmada savunma yapan Ersin Korkut, Türkiye'de 1-2 kez uyuşturucu kullandığını belirtirken, mahkeme heyeti başkanı Korkut'a, "telefon görüşmelerinde uyuşturucu istemek için 'sigaralık' kelimesini tersten 'klaragis' olarak söylediğini" hatırlattı.

"Kelimeyi neden tersten söylüyorsun?" diye sorulan Korkut, "Türkçe'yi sonradan öğrendiğim için kendimi ifade edemiyorum. Kelimeleri bazen yanlış söylüyorum. O yüzden 'sigaralık'ı tersten söylüyorum" dedi. Salondakiler, başkanın, "Türkçe'yi tersten mi öğrendin?" diye sorması üzerine gülüştü. Korkut, 'klaragis' kelimesiyle uyuşturucu maddeyi değil sarma tütünü kast ettiğini de sözlerine ekledi.

Savunma yapan oyunculardan Şahin Irmak da birkaç defa uyuşturucu kullandığını ama bağımlı olmadığını öne sürdü. Telefon görüşmelerinde, kelimeleri tersten söyleyerek yaptıkları konuşmaları sorulan Irmak, "Arkadaş grubumuzda birçok şeyi çok anlamsızca da olsa tersten konuşuyoruz. Şaka amaçlı kendi jargonumuz gibi bir şey. Biz mikrofonu da tersten söylüyoruz" dedi. Sanık oyunculardan Murat Eken de hayatında birkaç defa uyuşturucu kullandığını ama kimseye uyuşturucu temin etmediğini ileri sürdü.

Diğer sanıklarında da beyanları alınan duruşma, yarına ertelendi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...