Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Ağustos 2014 16:05

Kayıp gençler için ‘Barbaros Hayrettin Paşa’ devrede

Kumburgaz’da kaybolan 5 gence ulaşmak için dün akşam saatlerinde bölgeye gelen “Barbaros Hayrettin Paşa” isimli sismik araştırma gemisi çalışmalara başladı.

Kayıp gençler için ‘Barbaros Hayrettin Paşa’ devrede
kumburgaz,kaybolan 5 genç,araştırma gemisi,

GEDDAD Başkanı Umur Zamanoğlu, geminin çok ciddi çalışma içerisinde olduğunu belirterek, “Barbaros Hayrettin Paşa, Erdek ile İmralı adası arasında geniş bir çalışma yapacak” dedi.

Kumburgaz Kamiloba Sahili’nde kiraladıkları deniz bisikletiyle denize açılan 5 gençten halen haber alınamadı. Denizde kaybolan Mikail Çelik (30), Serdar Demir (25), Doğan Demir (21), Şükrü Kahraman (28) ve Yusuf Büyükizgi’yi (29) bulmak için devletin tüm imkanlarının seferber edildiği arama çalışmaları 6. gününde de sürüyor. Dün akşam saat 20.20 sıralarında arama çalışmalarına başlayan “Barbaros Hayrettin Paşa” Sismik Araştırma Gemisi, hem konvansiyonel hem geniş yedekleme yapabilen, 200 metreye kadar yanal streamer ayırımı yapabilme yeteneğine sahip First Pass 3D tekniği ile donatılmış, ultra modern bir sismik araştırma gemisi olarak tanımlanıyor. Gemide 53 adet kamara bulunuyor. Bu kamaralardan 15′i ise tek kişilik. Arama ve kurtarma çalışmaları denizden, havadan ve deniz altından devam ediyor.

“ERDEK İLE İMRALİ ADASI ARASINDA GENİŞ BİR TARAMA YAPACAK” 

Çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Genç Denizciler Dayanışma Derneği (GEDDAD) Yönetim Kurulu Başkanı Umur Zamanoğlu, Barbaros Hayrettin Paşa gemisini 19 saat önce talep ettiklerini belirtti. Zamanoğlu, “Sağ olsunlar milletvekilleri bizim taleplerimizi dinlediler. Başbakan Yardımcımız Bülent Arınç’a ise telefon edilmesinin ardından Barbaros Hayrettin Paşa ve beraberindeki 2 ekibi de buraya sevk edildi. Saat 22.00 sıralarında bölgeye varan Barbaros Hayrettin Paşa hazırlıklarına başladı. Sahil Güvenlik Komutanlığı ile birlikte brifinglerini yapıyorlardı. Bu arada güven gemisiyle de irtibattaydılar. Onunla beraber hazırlıklarını yaparak yazışmaları tamamladılar. Yoğun bir çalışma temposu içerisinde artık enerjimizi tam safha kullanarak ve gönüllüleri de burada bilgilendirerek sabah saat 08.00 sıralarında 2 güvenlik gemisi ve Barbaros Hayrettin Paşa TCG güven komutasında güneye doğru iniş yaptılar. Bu bölge içerisinde Erdek, İmralı Adası gibi çok geniş bir alanı tarayarak çalışmalarına başlayacaklar” dedi.

“BARBAROS HAYRETTİN PAŞA, ÇOK CİDDİ BİR ÇALIŞMA YAPACAK” 

Umur Zamanoğlu, “Barbaros Hayrettin Paşa gemisi şuan intikal de muhtemelen yaklaşık 2 saat içerisinde belirlenen bölgeye varacak. Start-up bölgesine varacak. Çünkü hala tek bir bölgede çalışılmıyor. Sahil güvenlik hala tüm hava ve deniz unsurlarına bölgeye gönderdi. Hatta çok zor şartlar altında çalışıyorlar. Personelleri ve bizler çok yorulduk. Maksimum kapasitedeyiz. Yaklaşık 2 saat içerisinde ciddi bir çalışma içerisine girip tüm bölgeye tarayacaklar” ifadelerini kullandı.

“İYİ VEYA KÖTÜ BİR HABER ALANA KADAR BÖLGEDE BEKLEYECEĞİZ” 

Gönüllülerin stoklarının neredeyse bittiğini ifade eden Zamanoğlu, “Pek bir şey kalmadı. Sahil güvenlikte zaten öyle bir problem yok ama fiziki olarak çok fazla yoruldular. Tahmin edebiliyoruz. Özellikle dalgıçlardan Allah binlerce kez razı olsun. Yüksek dalış sayılarına kadar çıktılar. Biz derneklerde burada son güç dayanmaya çalışıyoruz. İyi veya kötü bir haber alana kadar bu bölgeye kalmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“ELLE TUTULUR GÖZLE GÖRÜLÜR BİR BULGU YOK” 

5 günlük süreç içerisinde sadece bir can yeleği bulduklarını söyleyen Zamanoğlu, “Savcı inceliyor. Bunun dışında Marmara Denizi’nde renkli ne varsa topladık gibi bir şey oldu. Sahil güvenlik deniz polisine, deniz polisi de bize bildiriyor. Sürekli bir koordinasyon halinde dikkat dağıtabilecek ne varsa toparladık. Şahsen elle tutulur gözle görülür bir şey söyleyemeyeceğim” diye konuştu.  

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...