Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Ağustos 2014 10:02

Okul nakli için bekleyen ailelere müjde!

Milli Eğitim Bakanlığı, evine uzak bir okula yerleştirilen 50 bin öğrencinin ailesine 'garanti' verdi.

Okul nakli için bekleyen ailelere müjde!
meb,milli eğitim bakanlığı,teog,öğrenciler,

Milli Eğitim Bakanlığı, evine uzak bir okula yerleştirilen 50 bin öğrencinin ailesine 'garanti' verdi.Liseye geçişte uygulanan sınav sistemi SBS'nin kaldırılmasının ardından uygulanan TEOG sınav sistemi sonrası 50 bin öğrencinin tercih dışı okullara yerleştirildiği ortaya çıktı. Çocuklarını istedikleri okula gönderebilmek için okullara müracaat eden veliler ise adeta nakil patlaması yaptı. Bakanlık yetkilileri ise nakil talebinde bulanan öğrencilerin boş kontenjanlara yerleştirilmeleri ve mağdur edilmemeleri için okullara uyarıda bulundu. Yaşadığı ilçe dışına kayıtların öğrenci ve velilerin yanlış tercih yapmalarından kaynaklandığını belirten Bakanlık yetkilileri, “TEOG ile yerleştirme sisteminin ilk yılı olduğu için birçok öğrenci ve veli yüzdelik dilime göre tercih yapmamış. Ayrıca özel okullar sistemlerini açmadığı için özel okul öğrencilerini de devlet okullarına yerleştirdik. Bu sebeple yukarıdan aşağıya kayma oldu. Veliler 2 hafta sabretsin. Herkes ilçesine geri dönecek. Önümüzdeki 5 hafta boyunca her hafta nakiller açılacak. Özel okul öğrencileri ve açık lise öğrencileri sistemden çıkınca nakiller rahatlayacak ve herkes yaşadığı bölgede okula gidecek” şeklinde açıklamada bulundu.
Önümüzdeki hafta 150 bin öğrencinin açık liseye, 30 bin öğrencinin özel okula gideceğini, buna karşılık ilçesinin dışına kaydedilen 50 bin öğrencinin de ilçelerine nakil isteyeceklerini aktaran yetkililer, “10 bine yakın öğrencinin de bir üst puanlı okula geçmek isteyeceği düşünüldüğünde önümüzdeki 5 haftada yaklaşık 240 bin öğrencinin nakli gerçekleşecek” açıklaması yapıldı.
VELİYE NAKİL YOL HARİTASI
> Nakiller 26 Eylül mesai bitimine kadar devam edecek. > Nakilde ilk periyot geçen pazartesi başlamış olup bugün tamamlanacak. Sonuçlar yarın ilan edilecek. > Kesin kaydı yapılmış olan öğrenciler açık kontenjan bulunan başka bir liseye nakil istediğinde başvuranlar arasında puan üstünlüğü esas alınarak nakil gerçekleştirilecek. > Nakil işlemleri e-okul üzerinden yürütülecek. > Veliler okula faks ile nakil talebini iletebilecek.

Kaynak Türkiye Gazetesi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...