Tgrt Haber
01 Eylül 2014 19:14

Malatya'da çiftçilerden tehlikeli eylem

Malatya'nın Yazıhan ilçesinde, Sulama Birliği'nin sulama suyunda yanlı bir tutum sergilediğini iddia eden çiftçiler, yolu trafiğe kapatarak, treni durdurdular.

Malatya'da çiftçilerden tehlikeli eylem
malatya, yazıhan, çiftçiler, eylem,

Yazıhan'ın Sürür Mahallesi'nde kavşakta toplanan bir grup çiftçi, Yazıhan Sulama Birliği'nin adil su dağıtımı yapmadığını ileri sürerek, yolu trafiğe kapatıp, eylem yaptı. Bu sırada bir grup çiftçi, daha tehlikeli bir girişimde bulunarak, tren yoluna çıktı ve seyir halindeki treni durdurdu. Trenin hızlı olmaması olası bir faciayı önlerken, çiftçiler trenin önünde set oluşturarak, gitmesine izin vermedi. Olay yerine gelen Yazıhan Kaymakamı Hatice Bayar Özdemir, çiftçilerin aralarından seçecekleri temsilcileriyle kaymakamlıkta görüşeceğini ifade ederek, eylemin sona erdirilmesini istedi. Özdemir, çiftçilere yaptığı konuşmada, "Aranızda tanıdığım bildiğim isimler var. Benim makamımın kapısı sizlere her zaman açık değil mi? Hafta sonu evime geldiniz mi? Geldiniz ve sizlerle görüştük. Benim telefonum da her zaman açık. Böyle yol kesmek nerede görülmüş? Bu sizin yasal hakkınız değil" ifadelerini kullandı. Çiftçiler, Kaymakam Özdemir'in konuşmasının ardından yolu trafiğe açarak, trenin gitmesine izin verdiler.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...