Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
18 Eylül 2014 18:07

17 gündür kayıp olan 13 yaşındaki kız bulundu

İstanbul Ümraniye'de 17 gün önce kaybolan 13 yaşındaki D.D.K., kendisini kaçıran Fatih Güngör'ün elinden kaçarak Edirne'de polis merkezine sığındı. Gözaltına alınan Fatih Güngör 'Küçük yaştaki çocuğu alıkoyma' suçundan tutuklandı.

17 gündür kayıp olan 13 yaşındaki kız bulundu

İstanbul'da tatlı üretimi yapan bir firmada yönetici, 52 yaşındaki Abdulkadir K.'nın 2 çocuğundan D.D.K., 1 Eylül günü evinden çıktıktan sonra kendisinden haber alınamadı. Aile, gece saatlerine kadar evine dönmeyen kızları için çevrede arama yaparken, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne de kayıp başvurusunda bulundu. Baba Abdülkadir K., kızını eşinin uzaktan akrabası olan 27 yaşındaki Fatih Güngör'ün kaçırdığını öne sürerek, fotoğraflı ilanlar hazırlatıp sokak sokak aramaya başladı. İstanbul'un yanı sıra ihbar telefonları üzerine gittiği Bursa, İzmir ve Manisa'da kızını arayan baba, sonuca ulaşamadı. Kutlu, eşinin uzaktan akrabası Fatih Güngör'ün Edirneli olduğunu göz önüne alarak geçen cuma günü kente gelerek aramaya başladı. Abdülkadir K., sokaklara kızı ve onu kaçırdığını öne sürdüğü Fatih Güngör'ün fotoğraflarının olduğu ilanları astı.

Kayıp olduğu için aranan D.D.K., dün Fatih Güngör'ün elinden kurtularak yakında gördüğü Fatih Mahallesi'ndeki Cumhuriyet Polis Merkezi'ne sığındı. Fatih Güngör'ün peşinden gitmesi üzerine şüpheli de polis ekiplerince yakalandı. Alınan ifadesinin ardından adliyeye sevk edilen Fatih Güngör, 'Küçük yaştaki çocuğu alıkoyma' suçundan tutuklandı.

Psikolog eşliğinde ifadesi alınan D.D.K., işlemlerinin ardından Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Sitesi'ne yerleştirildi. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı'nın yazılı talimatıyla küçük kız, bugün Çocuk Sitesi'nden alınarak ailesine teslim edildi.

BABANIN İDDİASI
Günlerden bu yana aradığı kızına kavuşan baba Abdülkadir K., Fatih Güngör'ün kızına işkence yaparak üzerinde sigara söndürdüğünü öne sürdü. Kızı D.'nin ifadesinde yaşadıklarını anlattığını ve bunlara ilişkin sağlık rapor aldıklarını kaydeden baba İbrahim K. şunları söyledi:

"Günler süren arama sonunda Edirne'de olduklarına kanaat getirmiştim. Gece- gündüz, kimlerle konuşabileceğini, araştırdık. Belirlediğimiz adreslerde geceleri nöbet tuttuk. Şahıs Alkol alıp uyuşturucu kullanmış ve kızıma işkence yapmış. Bunların birinde kızım elinden kaçıyor, Edirne Cumhuriyet Polis Karakolu'na sığınıyor. Oradaki resmi polisler ‘Şu anda sorgu var, seninle ilgilenemeyiz' demişler. Bu sırada kaçıran şahıs içeri girip, ‘Siz beni almıyorsanız, bende kızı alıp gidiyorum' diyor ve karşılığında polislerce ‘Götürürsen götür' cevabı almış. Buradaki memur arkadaşlar, taşıdığı kimliği hak etmeyen herhalde. Onlar hakkında suç duyurusunda bulunacağım. Zaten kızımı kaçıran şahıs içeri girip, kız kaçırdığını söyledikten sonra polislere hakaret edince yakalanıyor."

"KIZIMI BULUNCA YENİDEN DOĞDUM"
Kızına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu anlatan Abdülkadir K., aramasında emeği geçen herkese çok teşekkür ettiğini belirterek, "Kızımı kaçıran tutuklandı. Ben de kızımı Çocuk Sitesi'nden aldım. Şu anda ailem ve ben çok mutluyum. Şahıs uyuşturucu alıp, kızımın kollarına jilet atmış, üzerinde sigara söndürmüş. Çok şükür sağlık durumu iyi. Yaşadıklarını ifadelerinde anlattı. Kızımı neden kaçırdığını bilmiyorum, sadece uyuşturucu bağımlısı, psikolojik sorunları var. Kent merkezindeki bir park yanında ağaçlık alanda kalmışlar. Dışarıda sabahlamışlar. Kızım çok korkmuş durumda. Kızıma kavuştum, doğduğunda çok sevinmiştim, bulunduğu için şimdi yeniden doğmuş gibiyim" diye konuştu.

BABASINA SARILIP AĞLADI
Ailesiyle birlikte Edirne'de öğlen yemeği yiyen D.D.K. ise, babasına sarılarak gözyaşlarına hakim olamadı. Yemeğin ardından otomobile binen aile, İstanbul Ümraniye'de evlerine gitmek için yola çıktı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...