Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
18 Eylül 2014 21:49

Bakan Müezzinoğlu, 'İnsanlığa örnek sağlık hizmetleri sunuyoruz'

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, "(Filistin'deki yaralıların Türkiye'ye getirilmesi) Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Sağlık Bakanlığı olarak bu millete yakışır ve insanlığa örnek olacak sağlık hizmetleri sunuyoruz" dedi.

Bakan Müezzinoğlu, 'İnsanlığa örnek sağlık hizmetleri sunuyoruz'
müezzinoğlu, sağlık bakanı, sağlık,

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Filistin'deki yaralıların Türkiye'ye getirilerek tedavi edilmesine ilişkin, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Sağlık Bakanlığı olarak bu millete yakışır ve insanlığa örnek olacak sağlık hizmetleri sunuyoruz. İnşallah 'medeniyim' diyen birçok ülke, bu örnekten kendine bir pay çıkarır" dedi. Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Rize'ye gelen Müezzinoğlu, Vali Ersin Yazıcı'yla makamında bir süre görüştükten sonra Rize Sağlık Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı'na katıldı. Müezzinoğlu, eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın da katıldığı basına kapalı gerçekleşen toplantının ardından Rize Devlet Hastanesi'ne geçerek acil servis ünitesi ve polikliniklerde incelemelerde bulundu. Atatürk Caddesi'nden yürüyerek Rize Belediye Başkanlığına geçen Müezzinoğlu, yolda karşılaştığı ve kolu kırıldığı için alçıda olduğu öğrenilen Fevzi Tüfekçi adlı vatandaşla bir süre sohbet ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Müezzinoğlu, sağlık hizmetlerinden memnun olup olmadığını sorduğu Tüfekçi, memnun olduğunu söyledi.

Sohbet sırasında Tüfekçi'nin cebinden sigara paketini alan Müezzinoğlu, "Bizim de memnun olmamız için sigarayı bırakman gerekir" dedi.

Bir Rizeliye sigara içmenin yakışmadığını ifade eden Müezzinoğlu'nun, "Seni Cumhurbaşkanına şikayet edeceğim" demesi gülüşmelere neden oldu.

Bakan Müezzinoğlu, daha sonra Belediye Başkanı Reşat Kasap'ı ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı.

-  "İnsanlığa örnek olacak sağlık hizmetleri sunuyoruz"

Burada basın mensuplarının Filistin'den getirilen yaralıların Türkiye'deki tedavi sürecin nasıl işletildiği yönündeki bir sorusu üzerine Müezzinoğlu, "Biz son bir haftada Filistin'den 50 hasta, 49 refakatçinin izni alınarak getirilmesini planladık ama ne yazık ki 25 hasta ve 25 refakatçinin izinleri tamamlandı. Bugün onları onları İzmir'e getiriyoruz. Biz şu ana kadar Ankara'da, İstanbul'da, Afyon'da şimdi yeni bir ayak olarak da İzmir'e getiriyoruz" diye konuştu.

Müezzinoğlu, Filistin'deki savaşta ve bombardımanda insanlık dışı tabloların olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bazen iki yaşındaki bir çocuğun kolu kopmuş veya beyninde şarapnel parçası var, Hamile anne var. Birçok yaralımız bu anlamda uzun süre fizik tedavi ve rehabilitasyon gerektiren hastalarımız ama Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Sağlık Bakanlığı olarak bu millete yakışır ve insanlığa örnek olacak sağlık hizmetleri sunuyoruz. İnşallah bu, örnek alması gereken, 'medeniyim' diyen birçok ülke bu örnekten kendine bir pay çıkarır. Örnekleri de görmeyi istediğimizi açıkçası ifade etmek isteriz."

Türkiye'de birçok alanda olduğu gibi sağlık alanında da yetişmiş eleman eksikliği hissedildiğini vurgulayan Müezzinoğlu, eksiklikleri gidermek için çalıştıklarını sözlerine ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...