Tgrt Haber
20 Eylül 2014 09:44

Cumhurbaşkanı Erdoğan'lı kamu spotunun büyük başarısı

Fahrettin Tacar Eğitim Vakfı tarafından hazırlanan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir konuşmasının da yer aldığı kamu spotu, büyük yankı uyandırdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'lı kamu spotunun büyük başarısı
Fahrettin Tacar Eğitim Vakfı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'lı kamu spotu

Uyuşturucu ile mücadele konusunda Fahrettin Tacar Eğitim Vakfı tarafından hazırlanan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir konuşmasının da yer aldığı kamu spotu, büyük yankı uyandırdı.
Madde kullanımı ve bağımlılığının tehlikeli boyutlara çıktığı Türkiye'de, bu konuda toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla hazırlanan kamu spotu, önde gelen ulusal ve yerel TV kanallarında yayınlanıyor. Çağın vebası olarak nitelendirilen madde bağımlılığına karşı “Uyuşturucuya Karşı Uyanık Olalım” sloganının kullanıldığı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Uyanık olacak, diri olacak, bilgiyle mücehhez olacak; böyle bir nesil istiyoruz" sözlerinin yer aldığı film, sosyal medyada da büyük ilgi topluyor.
VAKFA TEBRİK VE TAKDİR MESAJLARI YAĞDI
Kamu spotunun medyada yer almasının ardından duyarlı vatandaşlardan çok sayıda tebrik ve takdir mesajı aldıklarını söyleyen Fahrettin Tacar Eğitim Vakfı Yönetimi ise, madde bağımlılığı ile mücadele konusunda en önemli aracın, aile sevgisi ve ahlaki eğitim olduğunu ifade ediyor. Vakıf, milli bünyemizi tahrip eden ve manevi değerlerimize ters düşen uyuşturucu maddelerin yayılışına karşı toplumda hassas olan ve sosyal sorumluluk taşıyan herkes ve her kuruluşun; gençliğin, eğitimin, milletin ve bütün insanlığın istikbali için elinden gelen gayreti göstermesi çağrısında bulunuyor.
KAMU SPOTUNUN MESAJI
Uyuşturucuya karşı toplumu ve ilgilileri bilinçlendirmek için hazırlanan kamu spotu, "Uyuşturucuya karşı önleyici ve giderici en güçlü tedbirler gönüllerde ve akıllarda alınır. Bu da ancak ailede, okulda ve meslek hayatında sevgiye, güzel ahlaka ve iyi arkadaşlığa dayanan bilinçli bir eğitimle mümkündür" mesajını veriyor. Vakıf, bu konuda, fertler ve müesseseler arası mücadelede 'birlikten kuvvet doğar' prensibine uyulmasını ilgililere teklif ve temenni ediyor.
Uyuşturucu ile mücadelede sivil toplum kuruluşlarının da mühim rol oynadığına inanan TACEV; bu sahada tüm toplumu bilinçlendirmek ve bu tehlikeye karşı ilgililerin dikkatini daha çok çekmek, mücadelede ana prensiplere vurgu yapmak maksadıyla hazırladığı spot filmi topluma duyurarak, ilgili tüm kesimlerle el birliği içerisinde çalışmayı amaçlıyor. TACEV; İstanbul Valiliği'nin, uyuşturucuyu önleme ve madde bağımlılığının tedavisi konusunda, İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki uzman bir heyete hazırlattığı ve yayınladığı 'Madde Kullanımını Önleme Kılavuzu'nu da sitesinde yayınlayarak, uyuşturucu ile mücadelede ebeveynlere ve öğretmenlere iletişim, koordinasyon ve işbirliğini teklif ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...