Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 Eylül 2014 14:33

Sanatçının katili kardeşini öldürmüş

Ankara'da TRT sanatçısı Hatice Kaçmaz'ı bıçaklayarak öldüren Munis'in 2001 yılında kardeşini öldürdüğü ortaya çıktı.

Sanatçının katili kardeşini öldürmüş
TRT,haber,Ankara,Erzurum,askerlik,Karşıyaka,Yenimahalle

Ankara Yenimahalle'de 13 Eylül'de TRT sanatçısı Hatice Kaçmaz'ı bıçaklayarak öldüren Orhan Munis'in, şartlı tahliye ve denetimli serbestlik hükümlerinden faydalanarak haziranda cezaevinden çıktığı anlaşıldı. Munis'in, olaydan önce bindiği taksiciye, “görülecek bir hesabım var” diyerek, bıçağını ayakkabısına gizlediği de ortaya çıktı.
ÖZ KARDEŞİNİ YÜKSEK SESLE MÜZİK DİNLEDİ DİYE ÖLDÜRDÜ
TRT sanatçısı Hatice Kaçmaz'ı öldüren Orhan Munis, Şubat 2001'de Erzurum'da oturdukları evde yüksek sesle müzik dinleyen lise ikinci sınıf öğrencisi kardeşi Burhan Munis'i müziğin sesini kısmaması sebebiyle tartışarak sekiz yerinden bıçaklayarak öldürdü. Yargılanan Munis savunmasında, olaydan bir hafta önce askerlik görevini tamamladığını, tartışma sonrasında da kendisini kaybettiğini kaydetti. “Bıçakla adam öldürmek” suçundan önce müebbet hapse mahkûm edilen Munis'in cezası, suçu ağır tahrik altında işlediği ve pişmanlık duyduğu gerekçesiyle 22 yıla indirildi.
13 YIL CEZAEVİNDE YATTI
2001'den bu yana cezaevinde olan Munis, 13 yıllık cezasının infazını geçtiğimiz haziranda tamamlayarak, cezaevinden şartlı tahliye edildi. Ankara'ya gelen Munis, kendisi gibi Erzurumlu olan hemşehrileriyle ilişki kurdu. Munis, bir müddet sonra Yenimahalle'de oturan, Ağustos 2012'de kocasını trafik kazasında kaybeden ve 3.5 yaşındaki kızıyla birlikte kalan TRT sanatçısı Hatice Kaçmaz'ı takibe aldı. Munis, kızıyla birlikte Yenimahalle'de oturan Kaçmaz ile birkaç kez görüşmeye çalıştı, ancak olumsuz yanıt aldı.
ÖLDÜRMEDEN ÖNCE TEHDİT ETTİ
Olaydan bir gün önce Kaçmaz, metrodan indiği sırada yanına kadar gelen Munis'e, “Bak gelme, abim geliyor beni almaya. Çek git. Ben kızımı yetiştirmeye çalışıyorum. Ben evlenmek istemiyorum” dedi. Kaçmaz, bu olaydan ailesine de haber vermedi. Munis bir süre sonra Kaçmaz'ı cep telefonuyla da arayarak, tehdit etti. Munis, olay günü bir taksiye bindi. Taksiciye, “görülecek bir hesabım var” diyen Munis, bıçağını ayakkabısına gizledi.
Bu sırada Kaçmaz da, kızıyla birlikte babasının evindeydi. Alışveriş yapıp eve gelen Kaçmaz, Munis tarafından zorla alıkonuldu. Munis, Kaçmaz'ın ağzını kapatıp yerde sürükleyerek İbrahim Karakoç parkına götürdü. Genç kadını 15 yerinden bıçaklayarak öldürdü.
TAKSİCİYE "BİRİNİ ÖLDÜRDÜM, BENİ KARAKOLA GÖTÜR" DEDİ
Munis ise duraktaki taksiye binerek, “Birisini öldürdüm. Karakola götür” dedi. Taksici Munis'i Karşıyaka Karakolu'na götürdü. Munis, burada kelepçelenerek, Emniyet Genel Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerine teslim edildi. Munis, daha sonra adliyede çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. Munis, ifadesinde, öz kardeşini 13 yıl önce öldürdüğünde söylediği gibi, Kaçmaz ile konuşmak istediğini, kendisine bağırıp hakaret etmesi üzerine kendini kaybettiğini anlattı.
ACILI BABA: GÜVENLİKÇİLER BİLE KAÇMIŞ
Kızını kaybeden acılı baba Dilaver Süleymanoğlu, Munis'in tehditlerinden ve baskılarından haberi olmadığını söyledi. Süleymanoğlu, “Ben namazdaydım. Parkta 15 metrede güvenlik var, insanlar var. Bir allahın kulu ses çıkarmamış. Güvenlikçiler de kaçmış gitmiş” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...