Tgrt Haber
20 Eylül 2014 16:00

'Torunumu ancak Erdoğan kurtarır' demişti yanılmadı

46 Türk vatandaşının müthiş MİT operasyonuyla IŞİD'in elinden kurtarılması en çok rehine ailelerini sevindirdi.

'Torunumu ancak Erdoğan kurtarır' demişti yanılmadı
emin ercan, sümeyye ercan, tır şoförü, doğan ertekin, erdoğan kurtarır demişti,

Onlardan biri de “Erdoğan kimsenin burnu kanamadan bu işi çözer” diyen, en küçük rehine Ecrin Ela'nın dedesi… Kızı, damadı ve 9 aylık torunu 102 gün önce Türkiye'nin Musul Konsolosluğu'nda IŞİD militanları tarafından rehin alınan Doğan Ertekin'in, devletine ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a olan güveni boşa çıkmadı. MİT operasyonuyla kurtarılan rehinelerin Türkiye'ye getirilmesi sonrası evladına, gelinine ve torununa kavuşan TIR şoförü dede Doğan Ertekin, cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi gerçekleşen baskın sonrası çarpıcı açıklamalar yapmıştı.
“Torunumu ancak Başbakan kurtarır”
Irak Şam İslam Devleti tarafından Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'na düzenlenen baskında, 8 yıldır konsoloslukta görev yapan babası Emin Ercan ve annesi Sümeyye Ercan'la birlikte rehin alınan 9 aylık Ecrin Ela'nın TIR şoförlüğü yapan dedesi Doğan Ertekin, "Bu iş operasyonla olmaz. Başbakanımıza güveniyorum. O bu işi kimsenin burnu kanamadan çözer" demişti. Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde Ertekin, "Bir an önce torunuma, kızıma ve damadıma kavuşmak istiyorum. Haberi duyduktan sonra her anne baba gibi çok endişelendim ve üzüldüm. Ama Başbakanımızın, devletimizin onları kurtaracağına inanıyorum. Bu iş operasyonla falan olmaz. Çünkü operasyon yaparlarsa hedef olurlar ve hayatları tehlikeye girer. Ben Sayın Başbakanımız Erdoğan'ın, kimsenin burnunu kanatmadan bu işi diplomatik yönden çözeceğine inanıyorum. Hepimizin umudu bu" diye konuşmuştu. Anne anne Döne Ertekin ise "Ciğerim üç parçası, kızım, damadım ve torunum. Onlar içim sürekli dua ediyorum. Önce Allah'a, sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a güveniyorum" şeklinde açıklama yapmıştı.
Rehinelerin burunları kanamadan kanlı örgütün elinden kurtarılması, dede ve anneannenin umudunu boşa çıkarmadı. Haberi alır almaz Ankara'ya koşan aileler, aylardır endişeyle yolunu gözledikleri yakınlarına kavuşmanın sevincini yaşadı.Bu e-posta virüs ve zararlı yazılım içermez, çünkü avast! Antivirüs koruması devrede. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...