Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 Eylül 2014 16:36

Taksilere büyük yenilik geliyor

İstanbullu taksiciler, taksi çağrı merkezi (İSTAKSİ) projesini protesto etmek için 22 Eylül'de kontak kapatıp eylem yapacak.

Taksilere büyük yenilik geliyor
taksi, istaksi, taksiciler haber,

İBB ise taksi projesinin kente çok faydalı olacağını iddia ederken taksilere güvenlik için panik butonu geleceğini belirtiyor.
92 KENTTE KULLANILIYOR
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bugün yaptığı açıklamada kendi tabirleriyle İSTAKSİ projesinin New York, Londra gibi şehirlerdeki taksi standardının yakalanmasında önemli olduğunu iddia etti.
Projeyle birlikte tüm taksilerin tek bir çağrı merkezinden yönlendirilecek. Belediye konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “İstanbul'daki 18 bin taksinin tüm teknolojik donanımı, alt-yapı değişikliği ve hizmetleri için yapılan ihaleyi kazanan, Bir Amerikan teknoloji şirketi olan VeriFone, dünyada 92 şehirde kullanılan taksi sistemini İstanbul'da İSTAKSİ çatısı altında hayata geçirecektir” dendi.
PANİK BUTONU İLE HEM TAKSİCİ HEM DE YOLCU GÜVENDE
İSTAKSİ yetkilileri ayrıca bundan sonra taksilere panik butonu da geleceğini ifade ettiler. Yetkililer, “Her araçta hem yolcu hem de taksici bölümünde yer alacak iki ayrı panik butonu, güvenlik sisteminin esasını oluşturacak. İstenmeyen bir durum anında, taksici ya da yolcu kendi panik butonlarını faaliyete alabilecekler. Böylece taksici esnafımızın en büyük sorunu olan taksicilere yönelik saldırılar, gasp ve hırsızlıklar büyük oranda azalacak. En son teknolojik donanıma sahip olacak bu sistemle, her taksi 3G sistemi ile internete bağlanabilecek. Bu sistem zaman içinde en yenilikçi cep telefonu ve tablet uygulamalarına açık olacak” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...