Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 Eylül 2014 18:32

MİT'in gurur günü, yüzde 100 desteksiz operasyon

Milli İstihbarat Teşkilatı, tam 101 gün süren Ortadoğu'nun en kapsamlı operasyonunu inceden inceye işleyerek 49 vatandaşımızı burnu dahi kanamadan, hiçbir devletin yardımını almadan Türkiye'ye getirdi.

MİT'in gurur günü, yüzde 100 desteksiz operasyon
MİT, 49 Türk vatandaşı, rehine, IŞİD, operasyon, Milli İstihbarat Teşkilatı,

Bugün Türkiye güne, IŞİD tarafından rehin tutulan 49 vatandaşımızın kurtarıldığı müjdesiyle uyandı. Tüm dünyaya parmak ısırtacak kurtarma operasyonunun ayrıntıları ilerleyen saatlerde gelmeye başladıkça Türk Milli İstihbarat Teşkilatı'nın nakış gibi örülmüş, sabırlı ve uzun süreli stratejisi de ortaya çıktı. Ortadoğu'nun en kapsamlı kurtarma operasyonuna imza atan MİT yetkilileri, en tepeden en alta kadar hassas bir denge içerisinde 49 vatandaşımızı, dünyanın acımasızlığını her gün bir kez daha gördüğü IŞİD'in elinden kurtarıp yurda getirmeyi başardı. 49 vatandaşın hiçbirinin burnunun bile kanamadan yurda getirilmesini sağlayan bu müthiş operasyonun ABD dahil hiçbir devletin desteği olmadan gerçekleştirilmiş olması da dünya devlerine bir şov niteliğindeydi. Batı devletleri tarafından Irak'a askeri müdahale planlarının yapıldığı hatta Fransız uçaklarının ilk kez saldırıya geçtiği günlerde MİT'in, 49 Türk vatandaşını IŞİD'in elinden kurtarmak için ders niteliğinde bir operasyonu yürüttüğü de böylece anlaşılmış oldu.

Peki bu operasyonun arka planında neler yaşandı?

RİSKİ SIFIRA İNDİREN OPERASYON
MİT'in tam 101 gün önce, yani Musul Başkonsolosluğu'ndan rehin alındıkları günden itibaren an ve an takip ettiği 49 Türk vatandaşının kurtarılma operasyonu sırasında rehineleri riske edecek tüm eylemlerden uzak durulurken, bölgedeki tüm güçlerle yürütülen istihbarat ve iletişim çalışmaları bugün sabahın erken saatlerinde meyvesini verdi.

49 VATANDAŞ ANBEAN TAKİP EDİLDİ
Rehinelerin tam 8 defa yerlerinin değiştirildiği, MİT'in bu 8 yeri de bildiği operasyon sürecinde ABD'nin yardım talebi ise durumun hassasiyeti nedeniyle reddedildi.

MİT'in operasyon sürecinde tüm gelişmeleri sıcağı sıcağına Ankara'yla paylaştığı ve hükümet kanadının da operasyonun başarısını destekleyecek kararları hızla aldığı belirtiliyor.

Ve 101 günlük bu sıcak takip ve operasyon, nihayet bu sabah IŞİD'le hiçbir pazarlık yapılmaksızın 49 vatandaşın burnu dahi kanamadan tamamlandı.

Operasyonun yönetim merkezinin ise Ankara'da kurulan kriz masası olduğu belirtiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...