Tgrt Haber
21 Eylül 2014 11:41

Meclis, yeni yasama yılına ilişkin hazırlıklarını tamamladı

24. Dönem 5. Yasama Yılı, 1 Ekim Çarşamba günü başlayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk yasama yılı açılış konuşmasını yapacak.

Meclis, yeni yasama yılına ilişkin hazırlıklarını tamamladı
meclis,yasama,yıl,hazırlıklar,

TBMM'nin  24. Dönem 5. Yasama Yılı, 1 Ekim Çarşamba günü başlayacak. TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başkanlık Divanı üyeleri ve milletvekillerinin katılacağı ilk tören, TBMM kampüsü içindeki Atatürk Anıtı'nda gerçekleştirilecek. Çiçek ve beraberindekiler, Atatürk Anıtı'na çelenk koyacak, saygı duruşunda bulunacak ve İstiklal Marşı okuyacak.
TBMM Genel Kurulu, saat 15.00'te toplanacak. TBMM Başkanı Cemil Çiçek, birleşimi açtıktan sonra sunuş konuşması yapacak. Çiçek'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Genel Kurul'a takdiminin ardından İstiklal Marşı okunacak. Ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk kez yasama yılı açılış konuşmasını yapacak.  
Genel Kurul, Erdoğan'ın konuşmasının ardından başka konuyu ele almadan çalışmalarını tamamlayacak.  Çiçek ve eşi, yasama yılının başlaması nedeniyle akşam da Meclis'te resepsiyon verecek.
Onur Ödülü sahiplerine verilecek  TBMM 2014 Onur Ödülü, 1 Ekim'de sabah saatlerinde Meclis'te yapılacak törenle sahiplerine verilecek.Onur ödülü bu yıl Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Taner Demirer ve Okan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüsamettin Koçan'a verilecek.
İlk iş tezkereler
Meclis'in yeni yasama yılındaki ilk işi, süresi dolacak olan Irak ve Suriye tezkereleri olacak. TBMM Genel Kurulu, 2  Ekim Perşembe günü tezkereler için mesai yapacak.AK Parti Grup Başkanvekili Belma Satır, AA muhabirine, süresi bir yıl daha uzatılması planlanan tezkerelerin henüz  Meclis'e gelmediğini belirterek,  Milli Savunma Bakanlığı'nın konuyla ilgili çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. Suriye Tezkeresi'nin süresinin 4 Ekim'de, Irak Tezkeresi'nin 17 Ekim'de dolacağını hatırlatan Satır, her ikisini aynı gün görüşmeyi planladıklarını ifade etti. Satır, bölgede "tampon bölge" ve diğer gelişmelere işaret ederek,  "Tezkereler,  yeni gelişmeler de dikkate alınarak Bakanlığın çalışması sonrasında netlik kazanacak" dedi.     Satır, TBMM Genel Kurulu'nun, tezkereleri görüştükten sonra Kurban Bayramı nedeniyle 14 Ekim Salı gününe kadar çalışmayacağını söyledi.Meclis'in 5. Yasama Yılı kısa sürecek. 2015 yılı Haziran ayında yapılacak milletvekili genel seçimi nedeniyle Meclis'in Nisan ayından itibaren çalışmaması bekleniyor.  

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...