Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Eylül 2014 11:01

Poşetli Dede'nin mirası bakın nereye gidecek

Konya Otogarı'nda otobüsün altında kalarak hayatını kaybeden Poşetli Dede'nin 1.5 milyon TL mirası bakın ne olacak.

Poşetli Dede'nin mirası bakın nereye gidecek
dede, konya poşetli dede, garip dede, poşetli dede, poşetli dede kimdir, poşetli dede miras,

Garip ve Poşetli Dede olarak tanınan ve Konya'da otobüsün altında feci şekilde can verdikten sonra ortaya çıkan mirası şaşkın a çeviren o şahsın 1.5 milyon TL'si bakın ne olacak. Konya'da yolcu otobüsünün çarpması sonucu hayatını kaybeden "poşetli dede" olarak tanınan kişinin, yakınlarının kimlik teşhisi sonucu Mehmet Keleş, olduğu belirlendi. Keleş'in yakınları miras kalan 1.5 milyon TL'nin Mevlana Müzesi'ne bağışlanacağını söyledi.
Konya'da yolcu otobüsünün çarpması sonucu hayatını kaybeden "poşetli dede" olarak tanınan kişinin, yakınlarının kimlik teşhisi sonucu Mehmet Keleş, olduğu belirlendi.Selçuklu ilçesi Yazır Mahallesi'ndeki Konya Otogarı'nda otobüsün altında kalarak hayatını kaybeden kişinin kimliğinin tespiti için yürütülen çalışmalar tamamlandı.Polise, ölen kişinin ablası Zeynep Yar (85) ile kız kardeşlerinin çocukları Hüseyin Yar, Sevim Arslan (55) ve Hatice Erdağ (57) isimli 4 kişi müracaat etti. Bu kişiler, cenazenin kaldırıldığı Konya'daki Beyhekim Devlet Hastanesi morguna getirildi.Ablası ve yeğenleri, "poşetli dede" olarak tanınan kişinin, Çorum nüfusuna kayıtlı 75 yaşındaki Mehmet Keleş olduğunu belirledi. Gözyaşlarına hakim olamayan Keleş'in ablası Yar, sinir krizi geçirdi. Yar'a sağlık ekipleri müdahale etti. Daha sonra Keleş'in cenazesi akrabalarınca Beyhekim Devlet Hastanesi morgundan alınarak memleketi Çorum'a götürüldü.Mehmet Keleş'in yeğeni Hüseyin Yar, hastane önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, kazada otobüs firmasının sorumlu olduğunu iddia ederek, firma hakkında dava açacaklarını söyledi.
Dayısının cesedinin tanınmayacak halde olduğunu belirten Yar, "Dayım paramparça olmuş. Otobüs, üstünden 2-3 defa geçmiş. Savcıya da söyledik, bunu mahkemeye taşıyacağız, şikayetçiyiz. Bunun hesabını soracağım. Kimlik teşhisini yaptık, dayımın cenazesini alıp Çorum'a götüreceğiz" dedi.
"Parasını Mevlana Müzesi'ne bağışlayacağız"
Yar, dayısının banka hesabında olan parayı da bağışlayacaklarını belirterek, "Banka hesabında 1,5 milyon liraya yakın para çıkmış. Onu da Mevlana Müzesi'ne bağışlayacağız. Bu konuda, akrabalarının hepsini bir araya getirip razı edeceğim. Çünkü burada kazandı, burada kaybetti..." İki gün önce, Mustafa B'nin (31) kullandığı 34 DY 6530 plakalı yolcu otobüsü, Selçuklu ilçesi Yazır Mahallesi'ndeki Konya Otogarı'nda manevra yaparken, sokaklarda yaşamını sürdüren "poşetli dede" olarak tanınan kişiye çarparak, olay yerinde ölümüne neden olmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...