Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 Ekim 2014 14:11

Bayramda havalar nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürü Güneş, Kurban Bayramı'nda hava sıcaklığının yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceğini belirtti.

Bayramda havalar nasıl olacak?
kurban bayramı,hava durumu,meteoroloji,

Meteoroloji Genel Müdürü İsmail Güneş, Kurban Bayramı'nda yurdun kuzey kesimlerinin çok bulutlu ve aralıklı hafif yağmurlu, güney kesimlerinin açık ve güneşli olacağını, hava sıcaklığının ise yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceğini bildirdi.
Güneş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarın Türkiye'nin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Sinop, Kastamonu ve Kırklareli'nin kıyı kesiminin hafif yağmurlu, Doğu Anadolu'nun güneydoğu kesimlerinin sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceğini belirtti.Güneş, rüzgarın Batı Karadeniz, Marmara ve Kuzey Ege'de kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak eseceğinin tahmin edildiğini aktardı.
Arefe günü ise yurdun kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Anadolu’nun güneydoğu kesiminin sağanak yağışlı, Doğu Karadeniz kıyı kesimi ile Marmara bölgesinin güney ve doğu kesimlerinin kısa süreli ve hafif yağmurlu diğer yerlerin açık ve az bulutlu olacağını dile getiren Güneş, rüzgarın yurdun kuzeybatı kesimlerinde kuzeydoğu yönlerden kuvvetli, Marmara bölgesi ile kuzey Ege kıyılarında kısa süreli fırtına şeklinde eseceğini söyledi.
Güneyde hava açık
İsmail Güneş'in verdiği bilgiye göre, bayramın 1. günü, Türkiye'nin kuzey kesimleri parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu sağanak yağışlı, Kırklareli, İstanbul, Sakarya ve Kocaeli'nin Karadeniz kıyı kesimi hafif yağmurlu diğer yerlerin az bulutlu ve açık olacak. Rüzgar Marmara'da kuzeydoğu yönlerden kuvvetli esecek.
Bayramın 2. günü yurdun kuzey kesimleri ile batısı zamanla parçalı ve çok bulutlu Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu sağanak yağışlı öteki bölgeler açık ve az bulutlu geçecek.Bayramın 3. günü kuzey kesimleri çok bulutlu Marmara'nın güney ve doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ve Doğu Anadolu'nun kuzey kesimleri hafif sağanak yağışlı diğer bölgeler az bulutlu ve açık olacak.
Bayramın son günü ise yurdun kuzey ve iç kesimlerinde çok bulutlu hava ve sağanak yağış görülecek.
Akdeniz'de sıcaklıklar 31 dereceyi bulacak
Hava sıcaklığı yurt genelinde mevsim normalleri civarında olacak.
En yüksek hava sıcaklıkları bayram boyunca yurdun kuzey ve iç kesimlerinde görülecek.
Sıcaklıklar Marmara, Karadeniz, İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu ve Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda 15 ila 22, Kıyı Ege, Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Doğu Anadolu'nun güneybatı kesimlerinde 23 ila 27, Akdeniz kıyı kesiminde 27 ila 31 derece arasında seyredecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...