Tgrt Haber
24 Ekim 2014 14:18

Atanamayan öğretmenlere güzel haber!

Atanamadığı için okullarda çok düşük ücretler karşılığında 'ücretli öğretmen' statüsünde derslere giren öğretmenlere 'kurs' piyangosu vurdu.

Atanamayan öğretmenlere güzel haber!
atanamayan öğretmenler,kurs,ücretli öğretmen,

Milli Eğitim Bakanlığı'nın okullarda ve halk eğitim merkezlerinde dershanelere olan ihtiyacın azaltılması için ücretsiz olarak açtığı kurslar okullarda istihdam edilen ücretli öğretmenlere nefes aldıracak.Ortalama Bin lira gibi düşük bir ücrete çalışan ücretli öğretmenler kurslar sayesinde ek gelir elde edebilecek.Buna göre kurs verilen bir okulda kurslar için öncelikli kadrolu öğretmenler tercih edilecek.
Bu yolla öğretmen ihtiyacının giderilememesi durumunda ihtiyaç ücretli öğretmenler aracılığıyla karşılanacak.Bu kapsamda haftada okulda 16 saat derse giren bir ücretli öğretmen 14 saat de yetiştirme kursunda derse girebilecek.Bu öğretmenler ders başına 10 lira gibi bir ücret alabilecekler ve yine ortalama aylık 500 lira ek gelir elde etme fırsatı yakalayacaklar.
ÜCRETLER ARTIRILSIN TALEBİ
Binlerce öğretmenin bu kurslarda eğitim verdiği ifade edilirken, öğretmenler de kurs ücretlerinin artırılmasını talep ediyor.Ders başına 10 liranın düşük olduğunu kaydeden öğretmenler, öğrencilere daha verimli olabilmek için bu ücretin en azında 15 lira olmasını istiyorlar.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...