Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Ekim 2014 18:06

Bakan Efkan Ala, 'Yakıp yıkanlar Kobani'ye yardım edemez'

Bakan Ala, "Yakıp, yıkanlar Kobani'ye yardım edecekmiş. Bunu hangi akılla izah edebilirler, kime anlatırlar" diye sordu.

Bakan Efkan Ala, 'Yakıp yıkanlar Kobani'ye yardım edemez'
ak parti, terör, efkan ala, kobani, çözüm süreci, IŞİD, İç Politika haberleri, İç Politika,

İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Kendi ülkesini yağmalayanlar, yakıp, yıkanlar Suriye'ye yardım edecekmiş, Kobani'ye yardım edecekmiş. Bunu hangi akılla izah edebilirler, kime anlatırlar. Kendi şehrini tarumar ediyorsun, kendi şehrini motoloflarla yakıp yıkıyorsun, sonra sen Suriye'ye, Kobani'ye yani Ayn el-Arab'a yadım edeceksin" dedi.

"ÖNCE SEN KENDİ ÜLKENİ YAKIP YIKMA"

İstikrar sayesinde Türkiye'nin IMF'ye borçlu olmaktan kurtulduğunu, her alanda ilerlemenin olduğunu anımsatan Ala, sadece muhalefetin kendini geliştiremediğini ve ilerleme göstermediğini ifade etti.

Kobani'yi bahane ederek olay çıkartanların, izahının olmadığını vurgulayan Ala, şunları kaydeti:

"Kendi ülkesini yağmalayanlar, yakıp, yıkanlar Suriye'ye yardım edecekmiş, Kobani'ye yardım edecekmiş. Bunu hangi akılla izah edebilirler, kime anlatırlar. Kendi şehrini tarumar ediyorsun, kendi şehrini motoloflarla yakıp yıkıyorsun, sonra sen Suriye'ye, Kobani'ye yani Ayn el-Arab'a yadım edeceksin. Zaten öyle bir iddiaları da yok. Önce sen kendi ülkeni yakıp yıkma. Biz hem burayı yakıp yıkanların haddini bildiririz hem de Kobani'deki kardeşlerimize yardım ederiz, ettik, yine ederiz. Bugün 2 milyona yakın Suriyeli kardeşimiz, misafirimiz var. Bir Avrupa ülkesi olarak, 2 günde bizzat oradan bu tarafa, Türkiye'ye geçmek isteyen 180 bin insanı aldık. 130 bini bir günde diğerlerini bir hafta içiresinde. Ve anlaşılıyor ki yine Türkiye'nin bu kapasitesi birilerinin gözüne battı. Bir an önce durdurulmazsa, sıkıntıya sokulmazsa denildi. Bu yolda gerçekten büyük inisiyatifler alan Türkiye, birilerini rahatsız etti. Ama hiç merak etmeyin sizler bizim arkamızda Palandöken gibi durdukça, biz Erzurumlu dadaşa yakışır tavırları göstereceğiz."

Ala, AK Parti'nin kurulduğu günden beri, bir çok meseleyi ülke gündeminden çıkarttığını söyledi.

"ÇÖZÜM SÜRECİ DEVAM EDECEK"

Çözüm sürecenin kararlılıkla devam edeceğini ve Türkiye'de tetörün biteceğini vurgulayan Ala, sözlerini şöyle tamamladı:

"Terör meselesini de Türkiye'nin güdeminden söküp atacağız ve çözüm sürecini nihayetlendireceğiz. Bir şeyi hatırlatmak istiyorum. Terör örgütü geri çekilmeye başladı ve hemen arkasından ne oldu? Hemen arkasından bir ay sonra Gezi Olayları. İki ağaçtan bahsediyorsunuz ama biz orman yaptık her tarafı orman. O geri çekilme başlayınca din ve vicdan özgürlüğü sağlandı, insanların zihinleri serbest bırakıldı. Kim tutabilir ayağında bir başka pranga yoksa. Geri çekilme başladığında Gezi Olayları vandalizmini yaşadık. Ama şunu belirtmek isterim. Klasik tavırlar göstermeyeceğiz, istikrarlı bir şekilde yolumuza devam edeceğiz. Samsun, Hakkari, Mardin, Ağrı, Erzurum, Van, Bingöl, İstanbul olarak bu Türkiye'yi yeniden inşaa edeceğiz. Sorumluğumuz Erzurum'a veya Edirneye karşı değil. Balkanlara, Kosava'ya karşı, Taşkent'e karşı. Bizim vicdanımız bu sınırlara sığmaz. Ne yapalım biz böyle yetiştirilmişiz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...