Tgrt Haber
25 Ekim 2014 18:39

Gül, 'Zararlar için valiliklere ödenekler gönderildi'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gül, vatandaşların zararlarının ödenmesi için valiliklere gerekli ödenek gönderildiğini söyledi.

Gül, 'Zararlar için valiliklere ödenekler gönderildi'
mardin, ak parti genel başkan yardımcısı, Vandal, Abdülhamit Gül, vatandaş zararı, İç Politika haberleri, İç Politika,

Abdülhamit Gül, "Başbakanımızın talimatıyla vatandaşlarımızın zararlarının ödenmesi için valiliklere gerekli ödenek gönderildi. Derhal, zarara uğrayan vatandaşlarımızın bu sıkıntıları giderilecek" dedi.

Mardin'in Yeşilli Belediyesi'ni ziyaret eden Gül, belediye başkanı Hayrettin Demir'den çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Gül, burada yaptığı açıklamada, çözüm süreci vesilesiyle hiçbir şekilde kamu düzeninin bozulmayacağı hususunda bizzat başbakanın, hükümetin bu konudaki kararlılığını ifade etmek üzere Mardin'de bulunduklarını belirtti.

Mardin'de bulunma amaçlarının AK Parti teşkilatları ve belediyeleriyle, vatandaşlarla bir araya gelmek ve çözüm sürecindeki kararlılıklarını ifade etmek olduğunu dile getiren Gül, şöyle konuştu:

"Bütün Mardin halkımıza geçmiş olsun dileklerinde bulunuyorum. Valiliklere, başbakanımızın talimatıyla vatandaşlarımızın zararların ödenmesi için gerekli ödenek gönderildi. Derhal, zarara uğrayan vatandaşlarımızın bu sıkıntıları giderilecek."

Zararın, zarar verenlerden tanzim edilmesi için bir düzenlemenin yapılmakta olduğunu kaydeden Gül, "Daha önce camları kırıyordu, bir şeyler yapıyordu, 'zaten devlet ödüyor' zihniyeti vardı. Devlet ödeyecek. Tamam müşfik devlet, hükümet karşılayacak. Ama o zararı kim vermiş, o malı kim yağmalamış, o dükkanı kim tarumar etmişse tespit edilip, onlardan tazmin edilecek" dedi.

Yerel seçimlere değinen Gül, vatandaşın iradesinin başlarının üzerinde yeri olduğunu, 30 Mart'ta yaşanan hadiselerle, 17 Aralık, 25 Aralık ve Gezi süreciyle, AK Parti'yi yüzde 30'un altına düşürmeye çalışan bir akıl planlandığını söyledi.

Türkiye'de bir siyasal mühendislik yapılmaya çalışıldığını anımsatan Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:

"AK Parti gitsin de ülke ne olursa olsun, Tayyip Erdoğan gitsin de ülke ne hale gelirse gelsin propagandası yapıldı. Erdoğan karşıtlığı üzerinden ittifaklar yapıldı. Bunların en iyi örneklerinden birisi de Mardin'dir. Mardin'e bakıldığı zaman hükümetimizin yaptığı yardımlar ve destekler 9,5 milyar liradır. Bu anlamda Türkiye'de en fazla destek verilen ikinci ildir. Bunu Mardin halkı biliyor. Ama ittifaklara bakıldığında, bugün paralel örgüt çözüm sürecine karşı çıktığını herkes biliyor. KCK operasyonlarını savunan bir anlayıştan gelip BDP'li bir adaya destek verebildiğini bütün Türkiye gördü."

Bütün unsurlarıyla AK Parti karşıtlığında birleşilen bir seçim süreci yaşadıklarını dile getiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gül, ama bunların hepsinin milletin gözü önünde gerçekleşmekte olduğunu ve 2015 seçimlerinde Mardin'den en iyi sonucu alabileceklerine inandıklarını sözlerine ekledi.

Belediyelerin sorunlarının çözümüne önem verdiklerini kaydeden Gül, "Sayın başbakanımızın başkanlığında Ankara'da belediye başkanlarıyla bir toplantı yaptık. Bizzat başbakanımız, belediyelerin sorunlarıyla, mali sorunlarıyla ve diğer sorunlarıyla ilgili meseleleri dinlediler" diye konuştu.

Ziyarette Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu da yaşadıkları sorunları anlattı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...