Tgrt Haber
30 Ekim 2014 12:40

Madende 450 metre derinliğe inilecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, maden faciasının yaşandığı Karaman’a İSKİ’den teknik ekip ve 450 metre derinlikten görüntü aktarabilen “robot kamera mobil aracı” gönderdi

Madende 450 metre derinliğe inilecek
karaman, robot kamera mobil aracı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, maden faciasının yaşandığı Karaman’a İSKİ’den teknik ekip ve 450 metre derinlikten görüntü aktarabilen “robot kamera mobil aracı” gönderdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Karaman’da meydana gelen maden ocağı kazası sonrası kurtarma çalışmalarına katılmak için İSKİ’den teknik ekip gönderdi. Belediyeden yapılan açıklamaya göre, maden ocağında su tahliye çalışmalarına destek vermek için yer altında 450 metre derinlikten görüntü aktarabilen ’robot kamera mobil aracı’ da bölgeye gönderildi. 4 uzman personel, maden ocağında kamera ile arama yapacak ve görüntüler mobil araçtan izlenerek arama kurtarma çalışmalarına destek verilecek.
AHTAPOT ULAŞTI
İçişleri Bakanlığı Kriz Yönetimi Başkanlığı'nın koordinasyonunda su tahliyesi ve arama kurtarma çalışmaları başladı. Maden ocağına ulaşan ekipler zor şartlar altında AHTAPOT'u yaklaşık 350 metre aşağıya konuşlandırdı. Madencilerin ve diğer ekiplerin yardımıyla ana parçalar maden ocağının su dolan bölümünde konuşlandırılarak su tahliyesi işlemine başlandı.
İstanbul Bütükşehir Belediyesi Karaman'a 5'i dalgıç 25 personel,  2 AHTAPOT, 2 Hortum aracı,  4 adet buster pompa (ilave yüksekliğe su çekmek için) 2 motopomp, 5 dalgıç pompa, 1 adet  HIZIRGÜÇ çok amaçlı afet müdahale aracı, 1 adet Bakım aracı, 1 adet İtfaiye ekipman taşıma aracı, 1 adet Mobil büfe,  1 adet lojistik araç göndermişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...