Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Kasım 2014 19:45

Joe Biden İstanbul'a geldi

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ı taşıyan uçak, Atatürk Havalimanı'na indi.

Joe Biden İstanbul'a geldi
abd, istanbul, biden,

ABD Başkan Yardımcısı Biden, Fas ve Ukrayna'daki temaslarının ardından akşam saatlerinde İstanbul'a geldi. ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ı taşıyan uçak, Atatürk Havalimanı'na indi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'e "Kıbrıs'ta çözüm için Türk tarafı hazır, Rumlar'ı ikna edin" diyecek. Erdoğan IŞİD tehdidine karşı uçuşa yasak bölge ve güvenli bölge kurulmasının bir zorunluluk olduğunun altını çizecek. ABD Başkan Yardımcısı Biden, Fas ve Ukrayna'daki temaslarının ardından akşam saatlerinde İstanbul'a geldi. İstanbul'da ilk durak olarak Başbakan Ahmet Davutoğlu ile çalışma yemeğinde bir araya gelecek olan Biden yarın da Atlantik Konseyi Enerji ve Ekonomi Zirvesi'ne katılacak. Biden İstanbul'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'la da Beylerbeyi Sarayı'nda görüşecek. Yoğun gündemli görüşmelerde Türk tarafı şu mesajları verecek:

UÇUŞA YASAK BÖLGE OLMADAN
IŞİD'e karşı mücadelede başarılı olmak istiyorsak önce sınırda bir güvenli bölge ve uçuşa yasak bölge kurmalıyız. Aksi takdirde ılımlı muhalefete verilecek eğit-donat programı hiç verimli olmaz. Ilımlı muhalifler hem Esad rejimi hem de IŞİD tehdidiyle mücadele etmek durumunda kalıyorlar. Uçuşa yasak bölge sağlanırsa tek başına IŞİD tehdidi ile mücadele edebilirler.

RUMLAR IKNA EDILMELI
Siz bu yıl Kıbrıs'ı ziyaret ettiniz. Mevcut durumu biliyorsunuz. Türk tarafı çözüm için masada ancak Rumlar müzakere masasından kalktı. Rumlar'ın masaya dönmesi için ikna edilmesi gerekiyor.

ÖZÜR SORULMASIN DIYE...
ABD Başkan Yardımcısı Biden, Harvard Üniversitesi'nde yaptığı bir konuşmada IŞİD'le mücadelede hem Türkiye hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirmişti. Daha sonra ise Biden'ın ofisinden yapılan açıklamada Türkiye'den 'özür' ifadesinde bulunulmuştu. Biden'in bu ziyareti 'özür' polemiğinin ardından gerçekleştirilen ilk yüz yüze görüşme olacak. Taraflar görüşme sonrasında bir basın açıklaması yapacak ama gazetecilerden soru alınmayacak.

PATRIKHANE'YE ZIYARET
Biden Türkiye temasları kapsamında pazar günü de Patrikhane'yi ziyaret edecek. Biden bu durağının ardından da ABD'ye hareket edecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...