Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Kasım 2014 17:51

Edirne Valiliği'nden sinegog açıklaması

Edirne Valiliği, restorasyonu süren Sinagog binasının kullanım şekliyle ilgili kararın Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait olduğunu bildirdi.

Edirne Valiliği'nden sinegog açıklaması
vakıflar genel müdürlüğü, restorasyon, edirne valiliği, Sinegog binası, GÜNCEL Haberleri,

Edirne Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, restorasyonu devam eden Büyük Sinagog ile ilgili olarak Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'in dünkü açıklamalarının birçok yazılı ve görsel medya kuruluşunca haber yapıldığı belirtildi.

Yapılan haberlerde Şahin'in sözlerinin yanlış mecraya çekilmesini önlemek adına yazılı açıklama yapma gereği duyulduğu aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İlimizde yer alan ve restoresine 2010'da başlanılan Büyük Edirne Sinagogu, idare ve müştemilat binası Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğü marifetiyle onarılmaktadır. 2014 yılı içerisinde restorasyonu bitirilmesi planlanan Sinagog binasının kullanım şekliyle ilgili karar, Vakıflar Genel Müdürlüğüne aittir ve müze olarak kullanılmasına karar verilmiştir. Eylül 2014 tarihinden itibaren de bu karar doğrultusunda ilgili birimlerle yazışmalar gerçekleştirilmiştir."

Vali Şahin'in açıklamaları üzerine, "Yaşanan olaylar nedeniyle müze yapılmasına karar verilmiştir", "Edirne Valisi Mescid-i Aksa baskınına kızdı, sinagogu Musevilere kapattı", "Vali İsrail'e Kızdı, Sinagogu Müzeye çevirdi" ve benzeri şekilde medyada yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtilen açıklamada, "Sayın Valimiz açıklamalarında, Mescid-i Aksa'da meydana gelen üzücü olaylara dikkati çekmek üzere Sinagog'un ihya edilmesinden bahsetmiştir. Tüm dinlere ait kutsal mekanlar ile kültürel miras addedilen eserlerin korunması ve yaşatılması gerektiğini vurgulamak ve Mescid-i Aksa'da yaşanan olayları tasvip etmediğini ifade etmek adına bu açıklamalarda bulunmuştur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerine yer verildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...