Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Kasım 2014 09:22

65 yaş üstü bedava hizmet öyle bir işe yaradı ki!

Hükümetin hayata geçirdiği 65 yaş üzeri vatandaşlara bedava ulaşım hizmeti, otobüsçülerin adeta AKUT görevi yapmasını sağlıyor.

65 yaş üstü bedava hizmet öyle bir işe yaradı ki!
hükümet, bedava hizmet, yaşlı otobüs, otobüs,

Halk otobüsçüleri, en yoğun saatlerde 4 kat artan yaşlı yolcu trafiğinden dert yansa da, evlerine haber vermeden gezmeye çıkan yaşlılar, akıllı kartlarındaki anlık otomasyon sayesinde otobüslerde bulunuyor. Yaşlı yakınlarının kaybolduğunu zannedenler, hangi duraktan ne zaman otobüse bindiği ortaya çıkınca rahat bir nefes alıyor.Bursa'da 65 yaş üstü vatandaşlar toplu taşıma araçlarından adeta inmiyor. Sabah evden çıkarak akşama kadar geri dönmeyen yaşlılar için endişelenen vatandaşlar, polise ve jandarmaya kayıp başvurusunda bulunurken, polis ve jandarma ekipleri, Bursa Özel Halk Otobüsleri Odası'ndan bilgi alarak, kayıp sanılan 65 yaş üstü yaşlıları otobüslerde bulup ailelerine teslim ediyor.
BURSALI HALK OTOBÜSÇÜLER ÇOK DERTLİ
Bursa Özel Halk Otobüsçüleri Odası Başkanvekili Ramazan Çalan, 65 yaş üstü vatandaşların toplu taşıma araçlarını kullanmasında çok büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirterek, “Bu kanundan evvel 65 yaş üstü yolcu sayısı aylık 30 bin 368 idi. Bu yasanın çıkmasından sonra 10 ayda toplam 1 milyon 200 bin yaşlı taşıdık. Bu özel halk otobüsçülerine büyük bir külfet getirdi. Sabah ve akşam yoğunluğunda paralı binen vatandaşlara da engel olundu. Belli bir ücret alınması gerekiyor. Araçlarımızı yenileme noktasında ciddi sıkıntıya girdik” dedi.
OTOBÜSÇÜ ESNAFI ZOR DURUMDA
65 yaş üstü vatandaşların ücretsiz toplu taşıma araçlarını kullanması sebebiyle vatandaşlardan çok sayıda şikayet aldıklarını anlatan Ramazan Çalan, “Bilhassa sabah ve akşam saatlerinde gerek öğrenciler, gerekse işçi ve memurlar okula ve işe gidip geliyor. Artık hiç kimse işine rahat gidemez oldu. Her gün vatandaşlardan şikayetler gelmeye başladı. Sabah ve akşam yoğunluğunda 65 yaş üstü vatandaşların binişinde engellemeler olsaydı biz bu kadar sıkıntı yaşamazdık. Her ücretsiz taşınan kişi başına bir bedel ödenmesi konusunda devlet büyüklerimizden acilen bu katkıyı bekliyoruz. Otobüsçü esnafı çok zor durumda” diye konuştu.
POLİS VE JANDARMA KAYIP YAŞLILARI OTOBÜSLERDE BULUYOR
Ücretsiz olduğu için otobüslerle Bursa'yı dolaşan vatandaşların kayıp sanılarak polis ya da jandarmaya kayıp başvurusunda bulunulduğunu ifade eden Çalan, şunları kaydetti;
“Polis ve jandarmaya kaybolan şahıslarla ilgili ihbarlarda artış oldu. Araçlarımız JPS sistemiyle çalıştığı için bunu bilen polis ve jandarma, kaybolan vatandaşlarımızı bulmak için bize başvuruyor. Polis ve jandarma bizden vatandaşın hangi saatte otobüse bindiği bilgisini istiyorlar. Şikayet sayısında artış oldu. Beddua edenler bile var. Sabah çıkıp akşama kadar evine gitmeyen yaşlılar var. Otobüslerle gün boyu geziyorlar. 'Babamı, annemi akşama kadar görmüyoruz' diyerek bu konuda çok ciddi şikayetler alıyoruz.”
Bu kanunun bir an evvel yeniden düzenlenmesi gerektiğinin altını çizen Çalan, özellikle yoğunluk olan sabah ve akşam saatlerinde yaşlılara sınırlama getirilmesini istedi. Çalan, ücretsiz seyahatin paralı binenlere engel olduğunu ileri sürdü.
İHA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...