Tgrt Haber
23 Kasım 2014 15:41

Terk edilen yavru babuna 'küçük prens' adı verildi

Gaziantep Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi'nde dünyaya geldikten sonra annesi tarafından terk edilen ve klinik çalışanlarınca adeta bebek gibi bakılan yavru babuna "küçük prens" adı verildi.

Terk edilen yavru babuna 'küçük prens' adı verildi
Küçük, prens, adı, bugün,Gaziantep,Fatma Şahin,

Gündüz klinikte gözetim altında tutulan ve şırıngayla beslenen,  akşamları ise hayvanat bahçesindeki kliniğin sorumlusu Özsun Yurt Güneş  tarafından eve götürülerek bakılan yavru babun, Gaziantep Büyükşehir Belediye  Başkanı Fatma Şahin tarafından Güneş'in evinde ziyaret edildi.  Yavru babunun biberonla beslenmesine yardım eden Şahin, pelüş ayıya  sarılmasıyla hafızalarda yer edinen babuna pelüş maymun hediye etti.  Küçük babunu eline alarak seven Şahin, Özsun Yurt Güneş'in 9 yaşındaki  kızı Aleyna'nın kimseyle paylaşmadığı oyuncaklarını babunla paylaştığını  öğrenince, "Yavru babunun ismine kızımız koymalı" dedi ve Aleyna'nın talebi  üzerine babuna "Küçük prens" adı verildi.  Klinik sorumlusu Özsun Yurt Güneş'e ilgisinden dolayı teşekkür eden  Şahin, konuyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, doğadaki her canlının  yaşam hakkının en doğal haklardan birisi olduğunu söyledi.  Belediye olarak bu hakkı maksimum seviyede sağlamak için fedakarca  çalıştıklarını dile getiren Şahin, "Bugün ziyaretimize asıl konu olan şey de bu  fedakarlık. Özsun hanım, 2 çocuk annesi olmasına rağmen sanki 3. çocukları gibi  bu babuna bakıyor. Özsun hanım bu fedakarlığı yapmasa muhtemelen küçük yavrumuzu  kaybedebilirdik" dedi.
GECE UYANIP MAMA İSTİYOR
Şahin, hep birlikte babunun büyüyüp gelişmesini keyifle takip  edeceklerini belirterek, canlıların her türlüsünü sevmenin dinen bir gereklilik  ve insanlık vazifesi olduğunu kaydetti.  Gaziantep Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Klinik Şefi Özsun  Yurt Güneş de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek şöyle konuştu: "Yavrumuza her akşam en az 5 kez mama vermek zorundayız. Zaten kendisi  de aynı bebekler gibi gece uyanıyor ve mama istiyor. Babunun sağlıklı büyümesi  için özel karışımlı mamayla en az 3 ay bu şekilde bakmaya devam edeceğiz. Daha  sonra da yavaş yavaş meyve tüketmeye başlayacak ve normal yaşantısına hazırlamaya  başlayacağız. Tahminen 6 aya kadar annesi ve diğer hem cinsleriyle bir arada  yaşamaya başlayacak."
Terk edilen yavru babuna 'küçük prens' adı verildi
Terk edilen yavru babuna 'küçük prens' adı verildi
Terk edilen yavru babuna 'küçük prens' adı verildi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...