Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Kasım 2014 20:42

Bülent Arınç'tan Bakanlar Kurulu sonrası önemli açıklamalar

Başbakan Yardımcısı Arınç, "HDP çok önemli bir görev yapıyor. Çözüm sürecinde çok daha sorumlu davranması gerekir. Bunun dışına çıktıkları zaman çözüm süreci olumsuz etkilenir" dedi.

Bülent Arınç'tan Bakanlar Kurulu sonrası önemli açıklamalar
bülent arınç, bakanlar kurulu, açıklama,

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina'da düzenlenen Bakanlar Kurulu Toplantısı'nın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Arınç, çözüm sürecine ilişkin, "HDP bugün çok önemli bir görev yapıyor. Çözüm süreci içerisinde Öcalan ile ve diğer paydaşlarla irtibat konusunda ve bir siyasi kanat olarak halkı temsil eden bir siyasi parti ve milletvekilleri olarak onların çok daha sorumlu davranması, çok daha anlayışlı olması hükümetle ilişkilerini çok daha dürüst götürmeleri gerekir. Bunun dışına çıktıkları zaman çözüm süreci bundan olumsuz etkilenir" dedi.

"Düşüncelerinin görüşülmesinde fayda var"

Yargıtay Başkanı Ali Alkan'ın açıklamalarına ilişkin soruya Arınç, "Yargıtay Başkanı Sayın Alkan, kendi adına bir açıklama yapmış. Bu konuşulur, tartışılır gerekliyse Sayın Adalet Bakanımız da herhalde bu konuda bir açıklama yapabilir" yanıtını verdi.

Arınç, "Yargıtayda yeni daireler kurulmasını Sayın Adalet Bakanımız bir ihtiyaç olarak görmüşse bunu iyi bir gerekçe olarak kabul etmek zorundayız ancak Yargıtay Başkanımızın bu konudaki düşüncelerinin de dinlenmesinde, görüşülmesinde fayda olduğunu düşünüyorum" dedi.

Arınç, Edirne'deki Büyük Sinagog'un restorasyonu tartışmalarının hatırlatılması üzerine, "Sinagog'u restore ederken bugüne kadar ibadet yapılmış bir yerden ibadet yapma imkanını, fonksiyonunu düşünmedik. Sayın Valimiz yanlış yapmıştır. Hissi davranmıştır" diye konuştu.

İmralı ziyaretlerinin geleceğine ilişkin soru üzerine Arınç, şunları kaydetti:

"Efendim, 'İmralı'ya ziyaret olacak mı?' Elbette olacak. 'Kim olacak, kaç kişi olacak?' Bunu da söyledik. Onların talepleri olur Adalet Bakanımız değerlendirir, en kısa zamanda, belki birkaç gün içinde bu ziyaret olacak. 'Hayır bu ziyaretler olmayacak' diyen oldu mu? Hayır. 'Efendim farklı insanlar da gidebilir mi ileride?' Elbette gidebilir. Makul olan her şeyi karşılıyoruz, karşılayacağız."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...