Tgrt Haber
27 Kasım 2014 19:17

Gazeteciye 'yaprak toplama' cezası

Antalya'da Musa Doğan isimli gazeteci, Denetimli Serbestlik Yasası gereği bir kamu kurumunda 150 saat çalışma cezasına çarptırıldı.

Gazeteciye 'yaprak toplama' cezası
Antalya, internet sitesi, Denetimli Serbestlik Yasası, işadamına hakaret, Musa Doğan, yaprak toplama, Gündem Haberleri,

Antalya'da kendisine ait internet sitesinde bir işadamına hakaret ettiği iddiasıyla 1800 lira para cezası verilen gazeteci Musa Doğan, Denetimli Serbestlik Yasası'ndan yararlanmak istediğini belirtince bir kamu kurumunda 150 saat çalışma cezasına çarptırıldı.

Kurumda çevre temizliği ile görevlendirilen Doğan, bahçedeki ağaçlardan dökülen yaprakları topluyor.

23 yıllık gazeteci Musa Doğan hakkında, kendi internet sitesindeki köşe yazısı nedeniyle dava açıldı. Hakarete uğradığını iddia eden işadamının açtığı davada 1800 lira para cezasına çarptırılan Doğan, para cezasını ödemeyi kabul etmeyerek, Denetimli Serbestlik Yasası'ndan yararlanmak istediğini bildirdi. Mahkeme bu talep üzerine Doğan'a, 150 saat kamu kurumunda çalışma şartı getirdi.

Kent merkezinde bulunan Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nde (BATEM) 13.00 ila 17.00 saatleri arasında çevre temizliği ile görevlendirilen Musa Doğan, cezasının 100 saatini ağaçlardan yerlere düşen yaprakları toplayarak bitirdiğini, 50 saat daha kamu görevinde çalışacağını kaydetti. "Her gazetecinin başına bu gelebilir" diyen Musa Doğan, "Davanın ardından bir başka köşe yazısında tekzip yayınladım. İşadamı davadan vazgeçeceğini söyledi. Fakat vazgeçmemiş. 3 yıl sonra dava karara bağlandı ve bana tebliğ edildi. 75 gün hapis cezası verildi. Yaklaşık 1800 lira para cezası ödemem gerekiyordu. Mahkemede para cezasını ödemeyeceğimi söyledim. Ya kapalı cezaevine girecektim ya da denetimli serbestlikten yararlanacaktım" dedi.

Musa Doğan, saat 17.00'den sonra ise fotoğraf makinesini boynuna takıp, haber kovalamaya devam ettiğini sözlerine ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...