Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Kasım 2014 19:21

Kar kalınlığı 1 metreyi aştı

Van ve Hakkari'de etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi.

Kar kalınlığı 1 metreyi aştı
van, hakkari, kar, kar yağışı,

 Hakkari'de kar bugün yerini açık havaya bırakırken, Van'da aralıklarla süren kar yağışı mahalle yollarını ulaşıma kapattı. Van ve Hakkari'de önceki gece başlayan ve dün de etkisini sürdüren kar, köy ve mahalle yollarını ulaşıma kapattı. Van'da 32 mahalle, Hakkari'de 8 köy ve 12 mezranın yolu ulaşıma kapandı. Van Büyükşehir Belediyesi 42 greyder, 24 loder, 10 dozer, 6 rotatif, 13 yükleyici, servis ve tuzlama araçlarıyla çalışmaları yürütüyor. Hakkari İl Özel İdaresi ekipleri de havanının açmasıyla birlikte kapalı köy yollarını açmak için çalışmalarını sürdürüyor.
1 METREYİ AŞAN KAR
Hakkari'de etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan yolların açılması için İl Özel İdaresi'ne bağlı ekipler çalışma başlattı. Hakkari'ye 20 kilometre uzaklıkta bulunan Durankaya beldesi, 8 köy ve bağlı mezra yollarının ulaşımını sağlayan 2 bin 600 rakımlı Şibekör tepesinde çalışma yapan karla mücadele ekipleri, yolda yer yer bir metreyi aşan karla karşılaştı. Dört saatlik bir çalışmadan sonra Durankaya zirvesine ulaşan ekipler, şu an kapalı olan 8 köy ve 12 mezra yolunun yeniden ulaşıma açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu arada ekiplerin kar çalışması yaptığı sırada Durankaya yolundaki Şibekör tepesi üzerinde askeri bir helikopterin uçtuğu görüldü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...