Tgrt Haber
18 Aralık 2014 18:05

Sınırda gerginlik artıyor, mevziler kazıldı

Sınır hattındaki Yavuzlu Köyü'nün karşısında olan IŞİD kontrolündeki Suriye'nin Haraba Köyü'nün etrafında mevzi kazdığı görüldü.

Sınırda gerginlik artıyor, mevziler kazıldı
sınır hattı, yavuzlu köyü, ışid mevzileri,

İş makineleri ile köyün çevresine mevziler kazan IŞİD militanlarının hem olası saldırılardan kendilerini korumayı amaçladığı öne sürüldü. Öte yandan IŞİD militanlarının bulunduğu sınır hattında Türk askerlerinin de hendek kazdığı görüldü. IŞİD kontrolündeki bölgelerde bulunan Gaziantep 5’inci Zırhlı Tugay Komutanlığı’ndan gelen iş makinelerinin hendek kazdığı görüldü. 2 metre genişlik ve 3 metre derinliğindeki hendekler ile amacın bölgeden yapılacak Kaçak geçiş ve kaçakçılığın önlenmek olduğu bildirildi. Bu arada uzun süredir sessizliğin hakim olduğu bölgede son birkaç gündür sık sık çatışma sesleri gelmeye başladı. Zaman zaman şiddetli patlamaların da meydana geldiği bölgedeki çatışmalar güvenlik önlemlerin artırıldığı sınırın Türkiye tarafında tedirginliğe yol açıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...