Tgrt Haber
20 Aralık 2014 13:49

Küçük Ahmet'in 18 bin TL'lik işitme cihazı çalındı

Kahramanmaraş’ta kulak delikleri doğuştan kapalı olan 1,5 yaşındaki Ahmet Görkem’in duymasını sağlayan 18 bin liralık kemik içi işitme cihazı çalındı.

Küçük Ahmet'in 18 bin TL'lik işitme cihazı çalındı
SGK,Sakarya,Kahramanmaraş, isitme cihazı, hırsızlık,

Olay, geçen Perşembe günü Yahya Kemal Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, 2’si kız 3 çocuk annesi Nurhan Görkem, Sakarya Mahallesi’nde oturan akrabasını ziyaret ettikten sonra döndüğü evinin girişine, kol çantasını bıraktıktan sonra oğlu Ahmet Görkem’i emzirdi. Bu sırada kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, girdikleri evde küçük Ahmet’in SGK tarafından alınan 18 bin lira değerindeki kemik içi işitme cihazının da bulunduğu Nurhan Görkem’in kol çantasını alarak kayıplara karıştı. Çantasını bulamayınca hırsızlığı fark eden ve durumu polise bildiren anne Nurhan Görkem, gözyaşı dökerek oğlunun duymasını sağlayan cihazın bulunmasını istedi.
Oğlunun işitme cihazı sayesinde duyduğunu anlatan Nurhan Görkem, eşi İbrahim Görkem’in bir tekstil tesisinde asgari ücretle çalıştığını ve cihazı almak için durumlarının olmadığını söyledi. Gözyaşı dökerek kendilerine yardım edilmesini isteyen Nurhan Görkem, şunları söyledi:
"Ben eşimin ablasını ziyaret ettikten sonra eve geldim, çantamı bıraktım ve odada Ahmet’i emzirdim. Bir baktım ki kapı açık ve çanta yok. Oğlumun kulak delikleri ve alt göz kapakları doğuştan yok. Çok şükür gözleri görüyor ama her şeyi zaman gösterecek. Kulak delikleri olmadığı için bu özel bir cihaz. Saç bandıyla takıyoruz, kemik içi işitme cihazı. 18 bin lira değerinde ve SGK tarafından bir defalığına verildi. Kocam asgari ücretle çalışıyor. Tedavisin zor yaptırırken şimdi de bu çıktı. O cihaz, alanın hiçbir işine yaramaz ve satamaz. Ne olur sadece cihazı getirsin. Benim oğlumun duyması ve konuşması için o cihaza ihtiyacı var. Ben hayatımda 18 bin lirayı bir arada görmedim. O cihaz sayesinde benim çocuğum duyuyordu, şu anda duymuyor. Benim bu cihazı alma olasılığım yok. Devletimizden bana yardım edilmesini istiyorum."
Nurhan Görkem’in ağabeyi Mehmet Aslan Çağlar ise kız kardeşinin maddi durumunun ili olmadığını ifade ederek, "Kardeşimin çok fazla durumu yok. Biz, elimizden geldiği kadar destek olmaya çalışıyoruz. Ama yeterli olmuyor. Cihazın çalınmasıyla kız kardeşim ve yeğenim mağdur duruma düştü" dedi.(Milliyet)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...