Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Aralık 2014 14:44

Yıkılan evlerin enkazından yakacak topluyorlar

Suriye'nin başkenti Şam'ın, rejim güçlerinin saldırılarına maruz kalan Duma ilçesinde halk, yıkılan evlerin enkazından yakacak toplamaya çalışıyor.

Yıkılan evlerin enkazından yakacak topluyorlar
suriye, yıkılan evler, yakacak,

Suriye'nin başkenti Şam'ın, rejim güçlerinin saldırılarına maruz kalan Duma ilçesinde halk, yıkılan evlerin enkazından yakacak toplamaya çalışıyor. Rejim güçlerinin 2 yıldan bu yana kara ve hava saldırılarıyla harabeye çevirdiği Başkent'in Doğu Guta bölgesindeki Duma ilçesinde insanlar, havaların soğuduğu bugünlerde ısınmak için yıkıntılar arasından ve sokaklardan tahta parçaları ve çalı çırpı topluyor.
Duma bölgesindeki aktivistlerden Yusuf El-Bustani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şam yönetimine bağlı güçlerin uzun süredir Duma'ya her türlü insani yardımın girişini engellediğini ve buraya ağır silahlarla saldırdığını ifade etti.
Bustani, "Duma'da halk kuşatmadan dolayı perişan halde. İlçede elektrik yok, ısınmak için mazot bulmak imkansız. Bulunan mazot da çok pahalı. Halk, bombardıman sonucunda yıkılan evlerin enkazında tahta parçalarını toplayarak ısınmaya çalışıyor. Özellikle çocuklar, ellerinde poşet ve torbalarla yıkılmış evlerin yıkıntıları arasında tahta parçaları topluyor " dedi.
İnsanların her şeyi idareli kullanmaya çalıştığını aktaran Bustani, "Aileler yırtılan ayakkabı ve elbiselerini onararak tekrar tekrar kullanıyor. Halk kışlık elbise bulmakta da sıkıntı çekiyor" diye konuştu.
Cadde ve sokaklarda yürümek imkansız
Rejimin savaş uçaklarının neredeyse her gün "vakum bombasıyla" ilçeye saldırdığını dile getiren Bustani, şunları kaydetti:
"Duma her gün bombalanıyor. Halk, Duma'daki enkazdan ve hasar görmüş evlerin çatısından bir şey düşecek diye sokak ve caddelerde yürümekten korkuyor. Yollarda yürümek imkansız. Halk kendi imkanlarıyla yolları temizliyor. Sokaklar bombardıman sonucunda hasar görmüş araçlarla dolu" diye konuştu.
Aktivist Yusuf el-Bustani, uluslararası kamuoyundan, insani yardımda bulunması ve gelen yardımların bölgeye girmesine izin vermesi için, Şam rejimine baskı uygulamasını istedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...