Tgrt Haber
27 Aralık 2014 00:16

Erdoğan işaret etti, ilgi arttı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Osmanlıca açıklamasından sonra başlangıç ve ileri seviyedeki Osmanlıca kurslarına ilgi arttı.

Erdoğan işaret etti, ilgi arttı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın  Osmanlıca açıklamasından sonra Küçükçekmece Belediyesi bünyesinde verilen başlangıç ve ileri seviyedeki Osmanlıca kurslarına ilgi arttı.

Bu kapsamda görüştüğümüz Küçükçekmece Belediyesi 'Geleneksel Sanatlar Akademisi' ile 'Cennet Kültür ve Sanat Merkezi' Osmanlıca hocaları Osmanlıca tartışmalarına son noktayı koyacak açıklamalarda bulundu.

'DAHİLİYECİ, KİMYACI BİLE OSMANLICA ATÖLYEMİZE GELİYOR'

Küçükçekmece Belediyesi Geleneksel Sanatlar Akademisi Osmanlıca dersi hocası, Dr. Nevzat Kaya, 1 buçuk senedir akademide Osmanlıca dersleri verdiğini belirterek, “Geçen sene derslere başladık. 1,5 senedir dersler devam ediyor. Geçen sene 2 grubumuz vardı, bu sene de 2 grup var ancak artık sınıflarımız daha kalabalık.”dedi.

Küçükçekmece Belediyesi Cennet Kültür ve Sanat Merkezi Osmanlıca Arşivleme Atölyesi hocası Prof. Dr. Ömer İşbilir de, “Daha ileri düzeyde Osmanlıca gerektiren bir atölye olmamıza rağmen kursumuza ilgi çok fazla. Yıllardır Osmanlıca öğretiyorum. Çok değişik kesimlerden ilgisi olanlar var. Kimyacı, Uzman Doktor Dahiliyeci bile Osmanlıca öğreniyor.”diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...