Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Aralık 2014 08:46

Elektrik faturasında akılalmaz oyun

Elektrikte bir aylık tüketimin faturalanması gerekirken bazı dağıtım şirketlerinin gün kısaltımına giderek 20 günlük tüketimi faturaladığı ortaya çıktı.

Elektrik faturasında akılalmaz oyun
elektrik fautrası,akılalmaz oyun,bazı dağıtım şirketleri,

Bazı elektrik dağıtım şirketlerinin fatura kesim tarihlerinde gün kısaltmasına giderek vatandaşı mağdur ettiği ortaya çıktı.Bir aylık tüketimin faturalanması gerekirken, bazı dağıtım şirketlerinin 20 günlük tüketimi faturalandırması nedeniyle, ay başında maaşını alanların gecikme cezası ile karşı karşıya kaldığı belirtildi.
Ortalama bir tüketimde vatandaş faturasını zamanında ödemediği için faizi ve açma kapama bedeli ile yaklaşık 21 TL ödemek durumunda kalabiliyor. Bilinçli Tüketiciler Platformu Sözcüsü Mehmet İmrek, bir aylık tüketim faturalanarak aboneye 10 gün sonra ödemesi için tebliğ edilmesi gerektiğini belirterek, “Dolayısıyla bir aydan önce tüketim miktarı fatura edilemez. Ayrıca mevzuat son ödeme tarihi geçtiği halde ödenmeyen faturaların aboneye son ödeme tarihinden sonra 5 gün içinde kesme ihbarının yapılmasını ve 10 gün içinde ödenmesi hususunda bildirimde bulunulmasını belirtmektedir. Buna rağmen elektrik kesme ihbarı son ödeme tarihi geçtikten 2 gün sonra yapılmaktadır ki bu da yine başka bir hukuksuzluktur” diye konuştu.
Bazı şirketlerin uygulamaya koyduğu gün kısaltmalı faturalama uygulamasıyla tüketicilerin haksız ve hukuksuz olarak mağdur edildiğini iddia eden İmrek “CLK Boğaziçi Elektrik Perakende A.Ş'den gelen faturaların son ödeme tarihi 23 veya 24 Aralık olarak belirtilmiştir. Ödemelerini maaşın alındığı tarihe göre ayarlayan çalışan ve emekliler bu uygulama ile faturalarını zamanında ödeyemeyerek gecikme faizi ödemek ve açma kapama cezası ödemekle karşı karşıya kalmışlardır” dedi.
Mağduriyet giderilmeli
Tüketicilerin mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğine dikkat çeken İmrek “Tüketicinin temel ihtiyacı olan elektrik, vatandaşa gün geçtikçe pahalı bir ihtiyaç haline gelmekle kalmamış, yapılan gizli zamlarla faturalar kabararak kayıp kaçak bedeli ve diğer haksız ücretlendirmeler ile mağdur edilmektedir. Derhal bu hukuksuzluğa bir son verilmelidir” değerlendirmesinde bulundu. STAR

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...