Tgrt Haber
28 Aralık 2014 15:58

İşte iki gemideki son durum! Bakan açıkladı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İtalya'daki Ravenna Limanı'nın 4 mil açıklarında Belize Bayraklı gemiyle çarpışan Türk kargo gemisinde 11 kişilik mürettebattan 8'inin kurtarıldığını açıkladı.

İşte iki gemideki son durum! Bakan açıkladı
lütfi elvan,italya,gemi,

Ak Parti İl Kongresi'ne katılmak için memleketi karaman'da olan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İtalya ve Arnavutluk açıklarında meydana gelen gemi kazaları ile ilgili açıklama yaptı. Elvan, Yunanistan'dan İtalya'ya giden Yunan bandıralı bir gemide Arnavutluk açıklarında yangın çıktığını belirtirken şöyle dedi:
"480 civarında yolcusu olduğu ifade ediliyor. Yine bizim Pire Başkonsolosluğumuzdan aldığımız bilgiye göre 54 Türk yolcusu olduğu ifade ediliyor. Bununla ilgili gerekli takip işlemlerini yürütüyoruz. İtalyan makamlarından aldığımız bilgiye göre 103 kişi kurtarılmış durumda. Bu konudaki gelişmeleri takip ediyoruz. Yunanistan'da da bu konu ile kriz masası oluşturulmuş durumdu. Bakanlık olarak yakından bu konuyu takip ediyoruz."
Bakan Elvan, Arnavut açıklarındaki gemi faciasıyla ilgili şu bilgileri verdi:
"Ravenna Limanı'nın 4 mil açıklarında Belize bayraklı bir gemiyle Türk kargo gemisi çarpışmıştır. İtalyan makamlarınca arama kurtarma çalışmaları başladı. 11 personelden 8'i kurtarılmış. 11 personelin tamamı Türk."

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...