Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Ocak 2015 18:20

'Mülteci meselesi bütün insanlığın meselesidir'

Kalkınma Bakanı Yılmaz, "Mülteci meselesi bütün insanlığın ve ülkelerin meselesidir. Uluslararası düzeyde bakıldığında herkesin bu meseleye azami ölçüde destek olması gerekir" dedi.

'Mülteci meselesi bütün insanlığın meselesidir'
mülteci, bakan yılmaz,

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) İpekyolu Kalkınma Ajansı ve Kilis İli Organik Zeytin Üreticilere Birliği'nin mali katkılarıyla Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'nın (UNDP) teknik desteğiyle kurulan "Kilizi" entegre organik zeytinyağı tesisinin açılışına katıldı. Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, Suriye'de yaşanan hadisenin herkesi derinden yaralayan bir insanlık trajedisi olduğunu söyledi. Suriye'de kendi halkına karşı savaşan bir rejim olduğunu, halkın zorla ve katledilerek yönetilmeye çalışıldığını ifade eden Yılmaz, bu durumun ortaya çıkardığı sorunlarla sadece Suriye'nin değil bütün bölgenin uğraşmak durumunda kaldığını belirtti. Yılmaz, Suriye'de yaşanan insanlık dramının bir an önce sona erdirilmesi ve köklü bir şekilde çözüme kavuşturulabilmesi için Türkiye'nin üzerine düşen bütün sorumluluklarını yerine getirdiğini vurguladı.

Savaşın bitmesi durumunda Suriye'nin bolluğun, bereketin ve huzurun olduğu bir ülke olacağını anlatan Yılmaz, şöyle devam etti: "Çok büyük tarihi birikim ve önemli zenginliklere sahip bir ülke olan Suriye, inşallah ileride yine aynı şekilde tarih sahnesindeki yerini alacaktır. İşte o zaman bugün yaşananlara ilişkin olarak Suriyeliler, şüphesiz ki tarihi ve yaşananları unutmayacaktır. Özellikle Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ve milletinin bu tarihi dönemde sunduğu katkıyı mutlaka hatırlayacaklardır. Biz millet olarak, devlet olarak tarihi bir vazife icra ediyoruz. Çok ağır bir yükle karşı karşıya olmamıza rağmen elimizdeki tüm imkanlarla bu insani ve tarihi vazifemizi yapıyoruz. Mülteci meselesi bütün insanlığın ve ülkelerin meselesidir. Uluslararası düzeyde bakıldığında her kesin bu meseleye azami ölçüde destek olması gerekir." Bakan Yılmaz, Türkiye'nin yaptığı insani yardımlarla tüm dünyaya insanlık dersi verdiğini, bu kadar ağır bir yükün olmasına rağmen kalkınmanın da devam ettiğine işaret ederek, "Demek ki insani vazife ile kalkınma el ele olabiliyormuş" ifadesini kullandı. Programda, Vali Vekili Tolga Toğan, AK Parti Kilis Milletvekili Fuat Karakuş, Belediye Başkanı Hasan Kara, UNHCR Güneydoğu Bölge Sorumlusu Vito Trani ve UNDP Türkiye Mukim Temsilci Yardımcısı Matilda Dimovska da birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından tesisin açılışı geçekleştirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...