Tgrt Haber
26 Ocak 2015 20:27

Kobani kutlamalarına polis müdahalesi

IŞİD'in Kobani'den püskürtüldüğü haberleri üzerine Van, Hakkari, Muş ve Bitlis'te kutlama yapıldı. Diyarbakır'daki kutlamalarda bazı yerlerde silah sesleri yükselirken, Nusaybin'deki kutlamalarda bir çocuk yaralandı. Van ve Hakkari'deki gösterilere polis müdahale etti.

Kobani kutlamalarına polis müdahalesi
kobani

Diyarbakır'ın merkez Yenişehir İlçesi'nde toplanan vatandaşlar İstasyon Meydanı'na yürüyüş yaptı. Polis yürüyüş sırasında sıkı güvenlik önlemleri alarak bazı caddeleri trafiğe kapattı. Yürüyüş yapanlar sık sık IŞİD aleyhine sloganlar atarak, havai fişek gösterileri düzenlendi. Bazı semtlerden ise silah seslerinin yükseldiği duyuldu. Araçların kentte tur atan vatandaşların bazılarının Kürdistan bayrakları taşıdıkları görüldü.

Nusaybin'de bir çocuk yaralı

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nin hemen karşısında bulunan ve Kürtlerin yaşadığı Suriye'nin Kamışlı kentinde yapılan kutlamalar sırasında atılan mermilerden biri Kamışlı'ya 500 metre mesafedeki Nusaybin'in Abdulkadir Paşa Mahallesi Kanarla Bulvarı'ndaki evlerinin önünde oynayan 5 yaşındaki Harun Sevinç'in omuzuna saplandığı iddia edildi.

Nereden geldiği henüz belli olmayan mermi ile yaralanan çocuk, Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak ilk müdahalesi burada yapıldı. Harun Sevinç, daha sonra Mardin Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Nusaybin'in Mor Yakup Mahallesi'nde de bir mermi bir aracın camına isabet etti.

Kamışlı'da yapılan kutlamalar sırasında atılan kurşunların Nusaybin'e düşmesi üzerine sınır boyunda devriye gezen polis ekipleri sık sık anons yaparak vatandaşları sınırdan uzak durmalarını ve evlerinden çıkmamalarını istedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...