Tgrt Haber
27 Ocak 2015 17:32

YSK son tarihi açıkladı

Siyasi partilerin genel merkez organlarında görev alanların, bağımsız milletvekili adayı olabilmek için, Nisan ayının ilk haftasında, seçim takvimine göre belirlenecek bir günde istifa etmeleri gerekecek.

YSK son tarihi açıkladı
ysk, vekiller, tarih,

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, AA'ya yaptığı açıklamada, konuya ilişkin YSK kararının bugün Resmi Gazete'de yayımlandığını, ancak bu kişilerin istifa tarihiyle ilgili yanlış anlaşılmaların olduğunu söyledi. Kararda, "Siyasi partilerin genel merkez organlarında görev alan parti mensuplarının, 7 Haziran 2015 Pazar günü yapılacak olan 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimine ilişkin Yüksek Seçim Kurulunca kabul edilerek Resmi Gazete'de yayımlanacak olan Seçim Takvimi'nde bağımsız milletvekili adayları için belirtilen son başvuru günü itibariyle partilerinden istifa etmeleri gerektiğine" ifadesinin yer aldığını anımsatan Güven, YSK tarafından henüz seçim takviminin açıklanmadığını vurguladı.

Takvim açıklanmadığı için kararda net bir tarih verilmediğini ifade eden Güven, kamu görevlilerinin istifası için belirlenen 10 Şubat tarihinin söz konusu kişiler için geçerli olmadığının altını çizdi.

Güven, bu kişilerin istifa gününün, seçim takviminin açıklanmasıyla kesinleşeceğini belirterek, bu tarihin Nisan ayının ilk haftasında olmasının öngörüldüğünü bildirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...