Tgrt Haber
29 Ocak 2015 15:07

Silahlı soyguncular GPS'ten kaçamadı

20 milyon TL'lik cep telefonu olan kamyonu çalmak isteyen soyguncular, GPS sistemine takıldı.

Silahlı soyguncular GPS'ten kaçamadı
gps, kamyon, kamyon çaldılar,


Kurtköy'deki silahlı soygun kameralara yakalandı. Firma yetkilileri uzaktan müdahale ederek aracın motorunu durdurdu. Olay, dün öğle saatlerinde Pendik Kurtköy'de meydana geldi. İddiaya göre, Gebze'den piyasa değeri 20 milyon TL'yi bulan 14 bin 800 adet cep telefonunu teslim edilecek adrese götüren Adnan Bakırcı idaresindeki kamyon Kurtköy gişelerini geçtikten sonra tepe lambalı beyaz bir araç tarafından durduruldu. Kendilerine polis süsü veren silahlı 3 kişi, sürücü Adnan Bakırcı ve yanında bulunan arkadaşını kendi otomobillerine aldı. İki soyguncu sürücü ve arkadaşını çeşitli bahanelerle oyalarken 3'üncü soyguncu ise kamyonetle olay yerinden uzaklaşmaya başladı.

GPS İLE ARACIN MOTORUNU DURDURDULAR
Kamyonu GPS sistemi üzerinden uzaktan izleyen firma yetilileri güzergahın değişmesi üzerine telefonla sürücüye ulaştı. Bir terslik olduğunu anlayan nakliye şirketi yetkilisi GPS sistemi ile uzaktan aracın motorunu durdurdu.

SOYGUNCU ARABAYI BIRAKIP KAÇTI
Motorun durmasıyla paniğe kapılan soyguncu aracı terk ederek olay yerinden hızla uzaklaştı. Zanlı, daha sonra diğer arkadaşlarını arayarak durumu anlattı. Bunun üzerine diğer soyguncular, alıkoydukları kamyon sürücüsü ve arkadaşını, elleri kelepçeli bir şekilde ormanlık alanda bırakıp kaçtı.

ARAÇ İNCELENDİ
Yol ortasında duran kamyondan şüphelenen vatandaşlar ise durumu polise bildirdi. Olay yeri inceleme ekiplerinin parmak izi incelemesi yaptığı kamyonda herhangi bir şeyin çalınmadığı tespit edildi. Araç, incelemelerin ardından şirket yetkililerine teslim edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...