Tgrt Haber
30 Ocak 2015 16:02

Suriyeli çocukların organlarını çaldılar

Suriye'de kızı kaçırılan baba, fidyeyi ödedikten sonra kızını teslim almak için gittiği mezarlıkta karşılaştığı manzarayla şoke oldu.

Suriyeli çocukların organlarını çaldılar
suriye, kız çocuğu, organ, poşet,

Suriye'de Esad rejiminin kontrolünde bulunduğu bölgelerde insanlık trajedisi yaşanıyor. Hiçbir denetim ve güvenliğin olmadığı bu bölgelerde kadın ve çocuklar ölümü beklemekten başka bir şey yapamıyor.  
Suriyeli aktivistler, Halep’in Yeni Halep mahallesinde yaşanan bir trajediyi ortaya çıkardı. Şebbihalar (Esad ordusunda görev yapan paralı askerler) tarafından kaçırılan 13 yaşındaki kızını kurtarmak için para toplayan bir baba, Şebbihaların istediği ödemeyi yaptı. Ödemesi karşılığında kızına kavuşmayı bekleyen baba, kızını teslim almak için gittiği mezarlıkta bir çöp poşeti buldu. Poşeti açan baba, kızının cesedini görünce dünyası başına yıkıldı.
ORGANLARI ÇALINMIŞ
Siraj Press’in bölgeden aldığı bilgiye göre Şebbihaların teslim ettiği poşetin içinde kalbi, gözleri ve böbrekleri alınmış küçük bir kıza ait ceset bulundu. Acılı baba, iki gündür kurtarmaya çalıştığı kızını o halde görünce dehşete düştü.
Bölgedeki kaynaklara göre olay şöyle gerçekleşti; Halep’in Yeni Halep Mahallesinde oturan 13 yaşındaki kız, iki gün önce evlerinin elektrik şartelini açmak için evden dışarı çıktı. Ancak uzun süre evine dönmedi. Panik olan baba kızını aramaya başladı. Bir süre sonra babaya Şebbihalardan telefon geldi. Kızının kaçırıldığını öğrenen baba onu geri istedi. Çete, 13 yaşındaki kızı serbest bırakmak için 15 milyon Suriye lirası fidye talep etti.
Şebbihalarla yapılan görüşmelerin ardından fidye miktarı 3 milyon Suriye lirasına düşürüldü. Anlaşma çerçevesinde Şebbihalara ödeme yapılacak, onlar da kızı yakındaki mezarlığa bırakacaktı. Baba da kızını mezarlıktan alacaktı.
ESaD'IN ORGAN MAFYASI
Mezarlığın yakınına gelen baba, burada çete üyelerine 3 milyon lirayı teslim etti. Ardından kızını almak için biraz ilerideki mezarlığa yöneldi. Burada kızını göremeyen baba, gözüne ilişen bir çöp poşetini açınca dünyası başına yıkıldı. Acılı baba, poşetin içinde organları çalınmış kızının cesedini gördü. 13 yaşındaki kızın gözü, böbrekleri ve kalbi Şebbihalar tarafından alındı. 
Acılar içinde bölgedeki karakola giden baba, Şebbihalardan şikayetçi oldu. Ancak polis, denetim zayıflığı nedeniyle bu olayın üzerine gidemeyeceklerini söyledi.
ORGAN MAFYALARI ÇOĞALDI
Aktivistler, rejimin kontrolündeki bölgelerde güvenliğin ve denetimin olmaması bu tip olayların çoğaldığını, organ mafyalarının daha önce de benzer şeyler yaptığını bildirdi.
Kaynak : Haber7

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...