Tgrt Haber
01 Şubat 2015 11:30

Marmara ve kıyı Ege'de lodos etkili oldu

Meteorolojinin uyarılarının ardından lodos Marmara ve kıyı Ege'de adeta hayatı felç etti.

Marmara ve kıyı Ege'de lodos etkili oldu
marmara,kıyı ege,lodos,

Marmara ve kıyı Ege'de lodos etkili oldu. İstanbul Yeşilköy’de lodosun oluşturduğu dev dalgalar, sokaklarda taşkınlara neden oldu. Dükkan ve araçlar denizden taşan suyun altında kaldı. Lodos nedeniyle Türk Hava Yoları (THY), İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) ve Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) seferlerini iptal ederken, birçok semte evlerin çatıları uçtu. Yeşilköy’de lodostan nasibini aldı. Yeşilköy sahilinde lodosun oluşturduğu dev dalgalar, sokaklara taştı. Bölgede dükkan ve araçlar su altında kaldı. Suyun getirdiği atıklar ise sokakları adeta çöplüğe çevirdi.
Kocaeli’de dün başlayan, bu sabah saatlerinden itibaren de şiddetini arttıran lodos binaların çatılarını uçurdu, ağaçların dalları kırıldı. İzmit Körfezi ise lodos nedeniyle deniz seviyesi yaklaşık 1.5 metre yükseldi, başta İzmit marina olmak üzere tüm iskelelerin üstü suyla birleşti. Halatları kopan birçok tenkenin sahibi de zor anlar yaşadı.
Yalova'da pek çok deniz seferi yapılamadı. Çanakkale'de kuvvetli lodos yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Gökçeada ve Bozcaada’ya iki günden bu yana deniz ulaşımı yapılamazken, boğazda sadece Çanakkale-Eceabat hattında arabavapuru seferleri güçlükle gerçekleştirilebiliyor. 
Lodos Bursa’da dün gece şiddetini daha da arttırarak saatte 107 kilometre hızla esti. Lodos yüzünden kenti içinde 35 binanın çatıları uçtu, çok sayıda araç devrildi. Reklam panoları ve çöp kutularının yollara devrilmesi sonucu trafik aksadı. 
METEOROLOJİDEN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
Meteoroloji Genel müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; yarın (Pazartesi) İstanbul, Bursa, Balıkesir, Kocaeli, Yalova, Çanakkale'nin güney ve doğusu, İzmir ve Manisa çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75mm) sağanak yağış beklendiği belirtildi.
Yapılan açıklama şu şekilde: Ülkemizin kuzeybatı kesimlerinde, derin alçak basınç merkezi nedeniyle güneyli yönlerden kuvvetli olan fırtınanın ardından, yarın (Pazartesi) İstanbul, Bursa, Balıkesir, Kocaeli, Yalova, Çanakkale'nin güney ve doğusu, İzmir ve Manisa çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75mm) sağanak yağış beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Ülkemizin batı kesimlerinde (Marmara, Ege, İç Anadolu'nun batısı ve Batı Karadeniz) toz taşınımı beklendiğinden , görüş mesafesinde düşme, yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağış, hava kalitesinin azalması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
İSTANBUL'U TOZ BULUTU KAPLADI
Marmara ve kıyı Ege'de lodos etkili oldu
Ülkemizin batı kesimlerinde (Marmara, Ege, İç Anadolu'nun batısı ve Batı Karadeniz) toz taşınımı beklendiğinden , görüş mesafesinde düşme, yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağış, hava kalitesinin azalması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...